Gdje sam?

Volonterski Oskar dobiva službenu statuu!

Studenti dizajna će za Volonterski centar Zagreb osmisliti idejno rješenje nagrade za volontera/ku godine

Volonterski centar Zagreb (VCZ) ostvario je suradnju sa Studijem dizajna u osmišljavanju i izvedbi idejnog rješenja za službenu statuu nagrade, a čija je provedba započela u prosincu 2015. godine.

Studenti prve godine Studija dizajna u sklopu kolegija Industrijski dizajn dobili su zadatak dizajnirati službenu nagradu za volontera/ku godine koju VCZ dodjeljuje od 2009. iznimnim pojedincima koji volontiraju u Gradu Zagrebu. Samoj razradi ideja prethodilo je istraživanje simboličke uloge nagrade te upoznavanje s temom volonterstva, a studentima tijekom cjelokupnog procesa mentorsku podršku pružaju profesori Mladen Orešić, Zlatko Kapetanović i Andrea Hercog.

O konačnom izboru dizajna službene nagrade odlučivat će stručna komisija sastavljena od profesora Studija dizajna i predstavnika Volonterskog centra Zagreb krajem siječnja 2016. godine.

U četvrtak, 4. veljače s početkom u 16 sati, u galerijskom prostoru Studija dizajna bit će održana prezentacija svih idejnih rješenja te će biti predstavljen rad odabran od strane stručne komisije za službenu nagradu natječaja Volonterski Oskar.

Svečana dodjela nagrada, finalistima i ostalim nominiranim volonterima održat će se krajem veljače u Staroj gradskoj vijećnici. Dodjeljivanjem nagrade želi se istaknuti poseban i nezamjenjiv doprinos kojeg volonterke i volonteri daju razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u Zagrebu. Natječaj se provodi u suradnji s Gradom Zagrebom, Uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te je sufinanciran iz proračuna Grada Zagreba.

Sve informacije o natječaju dostupne su na internetskoj stranici nagrade.