Gdje sam?

Volonterski Oskar 2015. - nominirano 21 volontera/ki!

U ponedjeljak, 18. siječnja 2016. zatvorene su prijave kandidata za nagradu Volonterski Oskar. Zaprimljena je ukupno 21 prijava, sve redom inspirativne priče volontera koji djeluju na različitim područjima, u udrugama za zaštitu životinja, ljudskih prava, organizacijama koje pomažu djeci i odraslima s poteškoćama, domovima za starije osobe te u srednjim školama.

Svi oni zaslužni su za pozitivne promjene u našem društvu, a svojim djelovanjem svakodnevno mijenjaju naš svijet nabolje.

Na redu je prvi krug odabira u kojem će Povjerenstvo donijeti odluku o finalistima natječaja. Ove godine, peteročlano Povjerenstvo - tijelo čiji su članovi predstavnici različitih relevantnih dionika za razvoj volonterstva na području grada Zagreba čine:

Slavko Navratil - prošlogodišnji dobitnik nagrade, volonter udruge Dodir

Svea Bielen - predstavnica organizatora natječaja (članica Upravnog odbora VCZ-a) i akademske zajednice, ravnateljica IX. gimnazije

Mateja Petrić - predstavnica suorganizatora natječaja, Grad Zagreb, Ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom

Sanja Pavičić - predstavnica organizatora volontiranja, koordinatorica volontera u Domu za starije i nemoćne osobe Maksimir

Barbara Vid - predstavnica medija, novinarka Prvog programa Hrvatskog radija


U petak, 29. siječnja 2016. bit će objavljena imena troje kandidata (finalista) koji su ušli u uži krug natječaja. Time počinje i drugi krug u kojem će odluku o dobitniku/ci preuzeti građani koji će imati priliku glasati za svoje favorite elektronskim putem na stranici Volonterskog Oskara te fizički u uredu VCZ-a. Glasanje građana trajat će od 29. siječnja do 19. veljače 2016. godine. 

Dodjeljivanjem nagrade želi se istaknuti poseban i nezamjenjiv doprinos kojeg volonterke i volonteri daju razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u Zagrebu. Natječaj se provodi u suradnji s Gradom Zagrebom, Uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te je sufinanciran iz proračuna Grada Zagreba.


Novosti o Volonterskom Oskaru pratite OVDJE.