Gdje sam?

Volonterski info susret za akciju s beskućnicima

U utorak 30. 06. 2009. u 16.00 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdan Ogrizović, Preradovićeva 5, Volonterski centar Zagreb će održati Volonterski info susret na koji pozivamo sve građane koji žele saznati više o volontiranju te sve one koji bi se željeli uključiti u volontersku akciju ''Ulične svjetiljke ponovno u akciji''.

Glavna tema susreta bit će akcija ''Ulične svjetiljke ponovno u akciji'' koju VCZ u četvrtak 02. 07. 2009. organizira uz podršku Grada Zagreba. Akcija je namijenjena zagrebačkim beskućnicima i promociji njihovog časopisa Ulične svjetiljke, a nastavlja se na onu održanu u prosincu 2008. pod imenom 'Volonteri i beskućnici pale Ulične svjetiljke', kada smo Zagrepčanima po prvi puta predstavili časopis.

Prodavači časopisa susreću se pri prodaji s mnogim problemima od kojih su najveći neprepoznavanje problematike od strane građana i mali broj kupaca časopisa, što sve rezultira vrlo malim brojem prodavača časopisa na zagrebačkim ulicama, znatno manjim u odnosu na druge gradove u kojima postoji distribucija.

Na Volonterskom info susretu moći ćete čuti više o o akciji ''Ulične svjetiljke ponovno u akciji'', o časopisu Ulične svjetiljke te saznati kako nam se možete pridružiti i povećati broj beskućnika koji se samofinanciraju prodajom ovog časopisa. Uz to iskoristit ćemo priliku da vam kažemo par riječi o Volonterskom centru Zagreb, našim programima lokalnog i međunarodnog volontiranja te bazi podataka koja vam omogućava da ostanete u tijeku s novostima iz volonterskog svijeta.

Volonterski info susret jedan je od 5 događanja takve vrste koje će Volonterski centar Zagreb organizirati kroz 2009. godinu u sklopu projekta „Volonterski servis – solidarnost i zajedništvo“, kojemu je cilj povećanje solidarnosti i zajedništva u gradu Zagrebu putem širenja vrijednosti volontiranja. Projekt je financiran od strane Europske komisije (program PHARE 2006) i Grada Zagreba.

Dođite da se upoznamo i nađemo zajednički način da u jednom danu napravimo razliku!

Vaši VCZovci