Gdje sam?

Vaša iskustva u razvoju volontiranja maloljetnika

Koordinacija udruga za djecu kao mreža organizacija koje se bave zaštitom dječjih prava djeluje i u Nacionalnom odboru za razvoj volonterstva gdje je preuzela zadatak analize specifičnih problema i izazova volontiranja u koje su uključena djeca bilo kao korisnici volonterskih usluga ili kao volonteri. Doprinesite razvoju ovog područja tako što ćete podijeliti svoja iskustva!

Pozivamo vas da svojim znanjem i iskustvom u radu s djecom i mladima doprinesete zajedničkom cilju unaprjeđenja volontiranja s djecom kao korisnicima usluga te unaprjeđenju zakonskih odredbi o uključivanju maloljetnih osoba u volontiranje i odgoj za solidarnost.

Molimo vas da ispunite upitnik koji se nalazi u privitku ili da ga proslijedite na ispunjavanje nekom u vašoj ustanovi ili organizaciji tko se bavi volontiranjem te ima iskustva s maloljetnim osobama kao volonterima ili korisnicima volonterskih usluga.

Koordinacija udruga za djecu prikupljat će vaše pisane preporuke s ciljem unaprjeđenja statusa djece kao korisnika volontiranja i djece uključene u volontiranje i odgoj za solidarnost te vas u tu svrhu molimo da ispunite priloženi upitnik i da nam ga dostavite putem elektronske pošte (martinahorvat1981@yahoo.com) do 15. rujna 2011.

Također se nadamo da ćemo tijekom jesenskih mjeseci organizirati tematski skup vezan uz djecu u sustavu volontiranja te vas molimo da nam dostavite povratnu informaciju jeste li zainteresirani za sudjelovanje na tom skupu.

Zahvaljujemo na suradnji!