Gdje sam?

Uključite se u Zelenu čistku 2013.!

Zadovoljstvo nam je pozvati svih na sudjelovanje u najvećoj ekološkoj kampanji u Hrvatskoj -Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš, koja se provodi u sklopu svjetske akcije World Cleanup 2013, a u koju je uključeno 96 zemalja svijeta.

Cilj kampanje je podizanje svijesti građana Hrvatske o potrebi preuzimanja odgovornosti u stvaranju i načinu odlaganja otpada. Kulminacija kampanje je akcija čišćenja divljih odlagališta koja će se održati 20. travnja 2013. sa svrhom uključenja najvećeg broja volontera ikada u Hrvatskoj.

Kako je čist okoliš naše pravo, ali i naša obveza, ova kampanja je doista - kampanja sviju nas.

Zainteresiranost velikog broja volontera, prema službenim prošlogodišnjim podacima 41.558 građana iz 161 grada i općine, iz svih županija Hrvatske, u najvećoj akciji ikada provedenoj na ovim prostorima, govori o spremnosti i interesu za zelene teme. U jednodnevnoj petosatnoj akciji očišćeno je 3.746 t otpada sa 729 divljih odlagališta diljem Lijepe naše.

Mnogobrojne udruge, HGSS, planinari, ronioci, vojnici hrvatske vojske, djeca i mladi, i oni nešto stariji, uz bok predsjedniku, premijeru i ministrima, ujedinjeni u istom cilju, udružili su snage i zajedno pokazali što Hrvatska može – očuvati danas za bolje sutra!
Tijekom akcije očišćen je gotovo jedan kilogram po svakom stanovniku Lijepe naše, ali neke od najvećih crnih točki još su tu u našem okruženju. Nažalost, ostali su deseci kilograma za svakoga, ali nakon inspirirajućih rezultata, možemo zaključiti da je promjena u našim rukama.

Sudjelovanjem svih vas stvari se mogu bitno promijeniti. Briga za okoliš, briga je za kvalitetu življenja svih građana, a zajedno možemo učiniti sve mogućim.

Ovim putem pozivamo vas da da podržite kampanju te na taj način doprinesete ovoj globalnoj akciji.

Napomena:
U privitku ćete naći sve relevantne informacije i dokumente. Protokol je namijenjen svima koji se žele više upoznati i vidjeti korake kampanje, kao i same organizacije na dan čišćenja.

Pojedinci koji se uključuju mogu se upisati na obrazac: https://docs.google.com/forms/d/1F8apDZrfgFKhqFBg0IHknnMteSY7HyjfjCRGgAvCA4w/viewform

Organizacije, udruge, društva, institucije tvrtke za sudjelovanje mogu se upisati na obrazac: https://docs.google.com/forms/d/1UldiwncYrGGZxWR06-XMjiXkZ9-ITFxtliYywgPYA50/viewform

Stojimo vam na raspolaganju u slučaju nejasnoća, više informacija na volonteri@zelena-cistka.org

Više o:
HR kampanji Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš
Globalnom pokretu Let's do it!

Pogledajte inspirirajuće video uratke:

Estonija
Slovenija

Veselimo se zelenoj suradnji i zajedničkoj promociji pozitivnih vrijednosti.