Gdje sam?

U ožujku počinje VCZ-ova edukacija o menadžmentu volontera

Volonterski centar Zagreb od ožujka do svibnja 2015. organizira edukaciju o Menadžmentu volontera za koordinatore volontera u neprofitnim organizacijama kreiranu prema nacionalnom kurikulumu izrađenom od strane Hrvatske mreže volonterskih centara u suradnji s Nizozemskom organizacijom MOVISI.

Ukoliko u rad svoje organizacije uključujete volontere i htjeli biste unaprijediti vaše volonterske programe i produbiti svoja znanja o uspješnom upravljanju volonterima...
Ukoliko ste tek na početku i potrebna vam je podrška u uspostavljanju volonterskih programa i uključivanju volontera...
Ukoliko ste htjeli naučiti više o Zakonu o volonterstvu te svim pratećim pravnim dokumentima i obvezama...

Edukacija o Menadžmentu volontera vam uvelike pomaže da mudro i uspješno iskoristite brojne potencijele koji volonteri mogu dati svakoj organizaciji.

Tim stručnjaka iz Volonterskog centra Zagreb provodi edukaciju u trajanju od 6 dana u 3 modula:

26. i 27. ožujka: Modul I - Abeceda volontiranja (definicija, vrijednosti i uvod u pravni okvir za volontiranje u RH, uloga volonterstva u razvoju aktivnog građanstva i osobnom razvoju volontera, postojeća praksa volontiranja u Hrvatskoj, uvod u elemente planiranja volonterskog programa te razumijevanje uloge koordinatora volontera u tom procesu, promocija i informiranje građana o volontiranju, motivacija volontera)

16. i 17. travnja: Modul II - Priprema, pozor, volontiraj! (pronalaženje, odabir i priprema te uključivanje volontera, osmišljavanje dugoročnih i kratkoročnih volonterskih programa/pozicija)

07. i 08. svibnja: Modul III - Podrška, nagrada, pogled u budućnost (praćenje i podrška volontera te odgovornosti koordinatora volontera u tom procesu, modeli nagrađivanja volontera, uvod u osnovne elemente evaluacijskog procesa, definiranje osnovnih zadataka za praćenje kvalitete pri uspostavi volonterskog programa u organizaciji)

Između modula, ali i nakon završene edukacije, osiguravamo kontinuiranu podršku i savjetovanje.

Dokument s detaljima o navedenoj edukaciji možete preuzeti OVDJE.

Svoje sudjelovanje na edukaciji potvrdite najkasnije do 17. ožujka 2015.