Gdje sam?

Tribina: Mediji u zajednici – zajednica u medijima

Ako želite saznati kako u Europi djeluju mediji u zajednici, ako i sami već imate ili želite razviti svoj lokalni medij – mrežnu stranicu, tiskani, radijski ili video medij, dođite na tribinu na kojoj ćete saznati kako se to radi u svijetu i kako neki uspješni mediji u zajednici funkcioniraju kod nas. Vrijeme: Četvrtak, 25.2.2010. u 11.00 sati; Mjesto: Područni ured Trešnjevka, dvorana 314, Park Stara Trešnjevka 2

Postani aktivni sudionik/sudionica u informiranju svoje zajednice!

Četvrtak , 25.2.2010. u 11.00 sati
Područni ured Trešnjevka, dvorana 314, Park Stara Trešnjevka 2

Mediji vladaju svijetom! Mediji su u krizi! Bez medija smo izgubljeni u prostoru i vremenu! Mediji lažu! Ovisnici smo o medijima! Mediji nas zabavljaju! Mediji kvare mladež! Zašto mediji ne izvještavaju o nama, običnim ljudima?

Sve to slušamo i izgovaramo svakodnevno. Što možemo učiniti - kao građani i građanke, kao profesionalci, kao aktivisti, kao hobisti, kao stanovnici gradskih četvrti koji žele sudjelovati u odlukama koje utječu na njihove živote i svakodnevicu?

Mediji u zajednici su oni mediji u kojima građani sami kreiraju sadržaje i tako ostvaruju svoje temeljno pravo da budu informirani i da informiraju, te da informirani sudjeluju u životu svoje lokalne ili interesne zajednice, grade njenu koheziju i utječu na odluke svoje, a time i šire zajednice. Europski parlament podržava stvaranje i jačanje lokalnih medija i medija u zajednici koji ne rade pod pritiskom profita i politike, u kojima građani imaju glavnu riječ.

Ako želite saznati kako u Europi djeluju mediji u zajednici, ako i sami već imate ili želite razviti svoj lokalni medij – mrežnu stranicu, tiskani, radijski ili video medij, dođite na tribinu na kojoj ćete saznati kako se to radi u svijetu i kako neki uspješni mediji u zajednici funkcioniraju kod nas.

Sudjeluju:
Vesna Kesić, novinarka, voditeljica projekta Mediji u lokalnoj zajednici
Ljiljana Perišić, Centar za kulturu Trešnjevka - Glas Trešnjevke
Đurđica Božić, Glavna urednica Glasa Trešnjevke
Dea Vidović, voditeljica projekta i glavna urednica portala kulturpunkt.hr
Vedran Obućina, novinar, predsjednik udruge za društvene znanosti i nove medije "Politea"
Agata Juniku, novinarka, predsjednica udruge za razvoj neprofitnih medija "Nemeza"
Marko Strpić, pokretač brojnih medijskih inicijativa, urednik u ZaMirZINE-u

Nakon tribine, ponudit ćemo vam radionice na kojima možete steći dodatna znanja o tome kako osnovati, razviti ili unaprijediti medije u svojoj zajednici.