Gdje sam?

Sudjelujte u VCZ-ovom natječaju i otputujte na volonterski kamp

Volonterski centar Zagreb (VCZ) i u 2015. godini nastavlja s pripremom nove sezone međunarodnih volonterskih kampova, gdje svi građani, a pogotovo mladi imaju priliku sudjelovati na skoro 2000 kampova u različitim zemljama svijeta.

U sklopu promotivne kampanje međunarodnih volonterskih kampova „Volontiraj i proputuj svijet“, VCZ pokreće Facebook natječaj „Studiraj i svijetom volontiraj“ namijenjen studentima s područja Hrvatske, starijima od 18 godina.

Za sudjelovanje u natječaju potrebno je osmisliti priču u kojoj će sudionici napisati svoja razmišljanja o važnosti volontiranja te objasniti razloge zašto i sami žele sudjelovati na međunarodnom volonterskom kampu.

VCZ će nagraditi tri najbolje priče s Volonterskim Putnim Paketom (VPP).

VPP uključuje platnenu torbu VCZ-a s publikacijama o volontiranju, pokrivanje naknada za participaciju (300 kn) i administrativne troškove sudjelovanja na međunarodnim projektima (100 kn). Važno je napomenuti da su volonterima na većini međunarodnih kampova pokriveni troškovi hrane, smještaja i zdravstvenog osiguranja, dok troškove prijevoza do mjesta održavanja kampa volonteri pokrivaju samostalno.

Upute za prijavu na natječaj:

• Sudionik natječaja može prijaviti samo jednu priču. Duljina priče je max. 200 riječi.
• Rok za podnošenje prijava na natječaj je 30. ožujak 2015. godine.
• Za sudjelovanje na natječaju potrebno je ispuniti online Obrazac za prijavu.
• Osim online ispunjavanja prijave, moguće je istu dostaviti i u elektronskom obliku na e-mail adresu: ivs@vcz.hr ili u papirnatom obliku u VCZ, na adresu: Volonterski centar Zagreb, Ilica 29, 10000 Zagreb.

VCZ će odabrati šest najboljih priča koje će ući u drugi krug natječaja te će biti objavljene 2. travnja 2015. godine na Facebook stranici VCZ-a. Kandidati će potom imati pet dana za prikupljanje lajkova za svoje priče.Tri priče koje do 7. travnja prikupe najviše lajkova, bit će nagrađene.

Detalji o natječaju dostupni su OVDJE.