Gdje sam?

Što ćete VI učiniti za mir? Obilježite Međunarodni dan mira 21. rujna!

Volonterski centar Zagreb svake godine obilježava Međunarodni dan mira organizacijom različitih volonterskih akcija i promotivnih kampanja kako bi potaknuo građane Hrvatske na promicanje kulture mira, nenasilja i tolerancije.

U svjetlu izbjegličke krize i događaja kojima svjedočimo posljednjih dana u Hrvatskoj, nužno je, više no ikad, da svaki pojedinac preuzme odgovornost za izgradnju mira – u sebi, svojoj obitelji i zajednici, ali i globalnoj zajednici kojoj pripadamo.

Pozivamo vas da ovaj Međunarodni dan mira obilježite jednostavnom gestom solidarnosti s ljudima u potrazi za mirom i sigurnošću, za sebe i svoje najbliže. Iskažite im dobrodošlicu, pomognite u podjeli osnovnih namirnica i potrepština, prijavite loše postupke i nepravdu ako ih primijetite, usmjerite ih prema odredištu do kojeg žele stići.

U suradnji s Centrom za mirovne studije osim pomoći izbjeglicama, Volonterski centar Zagreb obilježit će Međunarodni dan mira provedbom dvije radionice. Jedna od njih bit će radionica snimanja kratkog filma na temu mira, dok će se druga baviti temom nenasilne komunikacije.

Filmska radionica „Snimi film, učini nešto za mir!“ (19.-21. rujna) održat će se tokom vikenda; polaznici radionice zajedno će osmisliti i snimati kratki film na temu mira koji će biti prikazan na Međunarodni dan mira, 21. rujna u prostorima Centra za mirovne studije.

Četverosatna interaktivna radionica nenasilne komunikacije (21. rujna) održat će se na Međunarodni dan mira, 21. rujna u Centru za mirovne studije s početkom u 17:00h. Sudionici će saznati kako izbjeći konflikte i efikasno komunicirati, a bit će u prilici i pogledati projekciju kratkog filma na temu mira izrađenog u sklopu radionice „Snimi film, napravi nešto za mir!“. Broj sudionika radionice ograničen je na 20 osoba te je potrebno potvrditi svoje sudjelovanje na e-mail outgoing@vcz.hr.