Gdje sam?

Sretan međunarodni dan mira!

Dan mira je prilika za slavlje, smijeh i veselje, prilika za oprostiti, pomiriti se, zahvaliti i učiniti makar malo dobro djelo za ljude, zajednicu i okoliš. Pa iskoristimo priliku jer… Mir počinje osmijehom!

21. rujna obilježavamo Međunarodni dan mira, s ciljem jačanja kulture mira među svim narodima i državama. Utemeljila ga je Opća skupština Ujedinjenih Naroda 1981. godine, potaknuvši sve pojedince, organizacije i narode da svojim djelima zajednički šire poruku mira i spoznaju da mir prvo počinje u svakome od nas.

Jedna od vrijednosti koju Volonterski centar Zagreb zagovara jest izgradnja kulture mira koja obuhvaća toleranciju, održivi ekonomski i društveni razvoj, demokratsko sudjelovanje, jednakost spolova, slobodu izražavanja i poštivanje ljudskih prava.

U suradnji s našim dragim volonterima i suradnicima već godinama radimo na izgradnji mira u društvu i razvoju kulture mira u zajednici. Stoga koristimo priliku ovog posebnog dana da s vama podijelimo zahvalnost za dosadašnju suradnju i optimizam za onu buduću. Suradnju u kojoj nas veže ista strast pomaganja, ujedinjavanja, nesebičnog davanja sebe drugima, rasta kroz odnose i zajednicu.

U ime cijelog VCZ tima, želimo vam sretan Međunarodni dan mira!