Gdje sam?

Sretan Međunarodni dan mira!

Međunarodni dan mira obilježava se 21. rujna s ciljem jačanja kulture mira među svim narodima i državama, a utemeljila ga je Opća skupština Ujedinjenih Naroda 1981. godine. On omogućuje svim pojedincima, organizacijama i narodima da svojim djelima zajednički šire poruku mira te da spoznaju da mir prvo počinje u svakome od nas.

Jedna od vrijednosti koju Volonterski centar Zagreb zagovara je izgradnja kulture mira koja obuhvaća toleranciju, održivi ekonomski i društveni razvoj, demokratsko sudjelovanje, jednakost spolova, slobodu izražavanja i poštivanje ljudskih prava.

Vi, dragi naši volonteri i suradnici, svojim aktivnostima već godinama gradite mir u društvu te razvijate kulturu mira u zajednici.

Stoga koristimo priliku ovog posebnog dana da s vama podijelimo zahvalnost za dosadašnju suradnju i optimizam za onu buduću. Suradnju u kojoj nas veže ista strast pomaganja, ujedinjavanja, nesebičnog davanja sebe drugima, rasta kroz odnose i zajednicu.

U vremenima gdje je puno lakše pronaći razlike nego poveznice, podsjetimo se zajedno temeljnih vrijednosti koje često zaboravljamo od svojih užurbanih života.

Neka Mir ne bude samo čežnja, neka bude naš stil života.

U ime cijelog VCZ tima, želimo vam sretan Međunarodni dan mira!