Gdje sam?

Slavko, Maja i Marin finalisti natječaja za nagradu Volonterski Oskar 2014.!

Stručno povjerenstvo izabralo je troje finalista za nagradu Volonterski Oskar 2014. čime i službeno počinje drugi krug natječaja gdje građani svojim glasovima odabiru dobitnika/cu! 
Kojem kandidatu vi planirate dati svoj glas?

Slavko NavratilMaja Vuga i Marin Čujić kandidati su koji su dobili najviše ocjene Povjerenstva – naj volonteri kojima građani u drugom krugu mogu dati svoj glas i podržati ih u nastojanjima da mijenjaju svoju zajednicu na bolje.

Glasovanje za dobitnika/cu nagrade na internet stranici Volonterskog Oskara otvoreno je za sve građane do 20. veljače 2015. Možete glasati samo jednom pa dobro proučite sva tri kandidata i dajte svoj glas volonteru za kojeg smatrate da je dao najveći doprinos.

Volonterski centar Zagreb već šestu godinu za redom provodi natječaj za nagradu Volonterski Oskar, zagrebačku nagradu za volontera/ku godine. U prvom krugu natječaja, troje finalista odabralo je stručno povjerenstvo u sljedećem sastavu: Maša Davidović, prošlogodišnja dobitnica Volonterskog Oskara, Ivana Kordić, predstavnica organizatora natječaja, članica Upravnog odbora Volonterskog centra Zagreb, Mateja Petrić, predstavnica Grada Zagreba, Ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Tatjana Papst, predstavnica obrazovnih institucija, Srednja škola Bedekovčina i Barbara Matejčić, predstavnica medija, slobodna novinarka.

Od 18 važećih prijava i predivnih volonterskih priča Povjerenstvo je, prema unaprijed utvrđenim kriterijima, odabralo 3 najbolja kandidata. Oni su:

- Slavko Navratil (1939.), volonter Udruge Dodir
- Maja Vuga (1992.), volonterka udruge Don Kihot
- Marin Čujić (1996.), volonter udruge Krijesnica

Izborom finalista otvoren je drugi krug natječaja u kojemu će građani glasati za svoje favorite te za kandidate koji su, prema njima, dali izniman doprinos svojoj zajednici.

Glasanje traje od 30. siječnja do 20. veljače 2015. i to elektronskim putem na internetskoj stranici VCZ-a (www.vcz.hr/oskar), u uredu VCZ-a putem glasačkih listića ili slanjem svojih glasova poštom na adresu ureda Volonterskog centra Zagreb.

Dodjeljivanjem Volonterskog Oskara želimo istaknuti poseban i nezamjenjiv doprinos kojeg volonterke i volonteri daju razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u Gradu Zagrebu, a aktivnost provodimo u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.