Gdje sam?

Sezona međunarodnih volonterskih kampova 2010.

Volonterski centar Zagreb (VCZ) nastavlja dugogodišnju tradiciju međunarodne razmjene volontera/ki! U ponedjeljak, 15. ožujka 2010. počinje sezona međunarodnih volonterskih kampova 2010. te pozivamo sve mlade (od 18 godina naviše) da se jave u Volonterski centar Zagreb te odaberu jedan ili više volonterskih kampova organiziranih diljem svijeta i tako osiguraju jedno neponovljivo volontersko i životno iskustvo!

Međunarodni volonterski kampovi oblik su međunarodne razmjene volontera/ki koja pruža mogućnost svima, bez obzira na socijalni status, životna opredjeljenja ili interese, sudjelovanje na međunarodnim volonterskim projektima diljem Hrvatske i svijeta. Radi se o programima kratkoročnog volontiranja čija je svrha rad na rješavanju problema lokalne zajednice u kojoj se pojedini volonterski kamp održava. Volonterski kampovi potiču interkulturalizam i mobilnost mladih te im pružaju jedinstvenu mogućnost stjecanja novih iskustava rada na područjima od posebne državne skrbi, zaštite okoliša, rada s djecom te kulturnog i umjetničkog djelovanja.

Sezona međunarodnih volonterskih kampova traje od ožujka do rujna. Volonterima su pokriveni troškovi hrane (u studentskim restoranima ili, češće, hranu pripremaju sami volonteri), smještaj (studentski domovi, dvorane, šatori) kao i zdravstveno osiguranje.

Sve zainteresirane pozivamo da se jave u VCZ (www.vcz.hr / 01/ 3013 058 / Besplatni volonterski telefon 0800 400 005 – radnim danom od 11:00 do 15:00 / ivs[at]vcz.hr) kako bi dobili mogućnost da se detaljno informiraju o ideji i vrijednostima volonterskih kampova te načinu prijave. S veseljem ćemo odgovoriti na sva Vaša pitanja!

Uspješnosti provođenja ovog programa u VCZ-u svjedoče podaci prikupljeni od početka djelovanja organizacije (1996.) do danas, koji bilježe ukupno 123 volonterska kampa u Hrvatskoj, na kojima je sudjelovalo 1444 volontera/ki iz inozemstva. Tu istu priliku, za uživanje i pomaganje u nekoj od zemalja svijeta, iskoristila su i 1003 volontera/ke iz Hrvatske.

Veselimo se vašem dolasku!