Gdje sam?

Reguliranje statusa volontera stranaca u Republici Hrvatskoj

Volonterski centar Zagreb je na temelju vlastitog iskustva u dugogodišnjoj provedbi međunarodnog volonterskog programa izradio dokument o reguliranju statusa volontera stranaca u Republici Hrvatskoj.

Dokument je namijenjen svim organizatorima volontiranja s područja Republike Hrvatske koji uključuju ili imaju namjeru uključiti volontere strance u provedbu aktivnosti organizacije, ali i volonterima strancima koji žele volontirati pri organizatoru volontiranja u Republici Hrvatskoj. Svrha mu je sažeti ključne informacije o procesu reguliranja volontera stranaca koji dolaze volontirati u Republiku Hrvatsku, te je usklađen sa odredbama Zakona o strancima, Zakona o volonterstvu i drugih važećih propisa koji se odnose na volontiranje stranaca u Republici Hrvatskoj.

Dokument možete preuzeti OVDJE.

Ovim putem napominjemo kako je ovaj dokument izrađen od strane Volonterskog centra Zagreb te se ne može smatrati bilo kakvim oblikom službenog propisa donesenog i/ili priznatog od strane državnih tijela Republike Hrvatske.

Nadamo se da će vam olakšati provođenje potrebnih procedura prilikom uključivanja volontera stranaca u vaše volonterske aktivnosti, te su svi vaši komentari, sugestije i pohvale na dokument srdačno dobrodošle.

Odgovore na druge upite o volontiranju potražite na stranici ČESTA PITANJA.