Gdje sam?

Radionice za sve! Pridružite nam se :)

 Volonterski centar Zagreb, povodom kampanje Hrvatska volontira! 2013. organizira 7 različitih, edukativnih i kreativnih radionica. Naši volonteri i suradnici približiti će vam različite teme. Za svakog ima ponešto od najmanjih pa do najvećih. Pridružite nam se u Muzeju suvremene umjetnosti u što većem broju :)

Radionice će se održavati na 21. rujna 2013. ispred i u prostorijama Muzeja suvremene umjetnosti u vremenu od 16h do 18h.

Program cijelog događanja preuzmite ovdje. Raspored i vrijeme održavanja pojedine radionice pročitajte u nastavku! :)

16,00h - 17,00h

Kreativna i inovativna radionica o volontiranju :D

Vesela, informativna radionica o volontiranju: za sve radoznale, volontere, organizatore volontiranja i one koji će to tek postati. Kroz interaktivno i inovativno druženje otkrijte zašto je volontiranje in, tko su volonteri i kako volontiranjem izgraditi bolji svijet!

Radionicu će za vas voditi dugogodišnja VCZ-ova volonterka Đurđica Valadžija

17,00h - 17,45h

Radionica Statusa M - Budi muško!

Organizacija mladih Status: M već tri godine aktivno radi s mladima na području cijele Hrvatske. Status:M će u sklopu projekta "Hrvatska volontira" napraviti interaktivu radionicu namjenjenu mladićima (ali i cure su dobrodošle J). Radionica će se baviti pitanjem Kako pravi frajeri riješavaju rizične situacije tijekom odrastanja na rodno ravnopravan, nenasilan i zdrav način?

 

17,00h - 17,30h

Radionica Crvenog križa – pokazne vježbe prve pomoći

Radionicu prve pomoći voditi će CK, te za vas pripremiti kako pružiti prvu pomoći u neželjenim situacijama  ozljeda u svakodnevnom životu. Ovom radionicom CK želi potaknuti osobe na odgovorno ponašanje  s ciljem sprječavanja nastanaka nesreća i ozlijeda te samim time doprinjeti sigurnosti zajednice u kojoj živimo. Uključite se u radionicu i naučite nešto novo, zanimljivo i korisno kroz praktične vježbe. J

 

16,00h - 16,45h

Osnove španjolskog kroz pjesme, igre i maštovite recepte!

Uz latino ritmove, igre i zanimljive tradicionalne recepte naučite osnove španjolskog jezika. Osim standradnih riječi za lakše sporazumjevanje svi sudionici će imati priliku čuti i pitati sve što ih zanima o Španjolskoj, kulturi, običajima i tajnama španjolskih zavodnika :)

Radionicu će za vas voditi VCZ-ov EVS volonter Enrique Jimenez Lopez (pravi Španjolac!)

 

17,00h - 17,45h

Orijentalni ples za sve!

Pozivamo vas da upoznate čari orijentalnog plesa te uz vrhunske plesačice i dobru atmosferu naučite osnovne plesne pokrete. Dođite, zaplešite i zabavite se s nama! J

Radionicu će za vas voditi Iva Juršić, Studio d`yvaine, Centar za kultutu pokret zvuka

 

16,00h - 16,30h

Djeco, Pričalice vas vode na bajkovito putovanje

Radionica namjenjena onim najmlađima, za ovu priliku Pričalice su napisale posebnu priču o volonterima i ljepoti njihove misije. To je priča o dobroti i nadi, o prijateljstvima i zajedničkim pobjedama.

Priča je posebna baš zato što još čeka svoje glavne likove. To će biti djeca koju Pričalice upoznaju na radionici. Uvođenjem njih u priču, u ulozi glavnih likova, djeca će krenuti na bajkovito putovanje na kojem će učiti o važnosti i ljepoti pomaganja drugim ljudima, a knjige koje nastanu na radionici glavni će likovi dobiti na poklon. Mališani pridružite nam se u ovoj avanturi!

 Radionicu će za vas voditi Jelena Ribić pokretačica Chu Prichu

16,30 - 17,30h

Izradimo pozitivne avione!

Radionica namjenjena za male i velike. Sudionici radionice će izraditi papirnate aviončiće od šarenih, malih i velikih papirića te ih ispisati porukama mira i ukrasiti sretnim i pozitivnim crtežima.

Aviončići će zatim iz ruku sudionika poletiti sa zgrade Muzeja suvremena umjetnosti kao simbol širenja dobrih poruka cijelome svijetu. Pridružite nam se i pošaljite dio pozitive na Međunarodni dan mira 2013. 

 Radionicu će za vas voditi iskusna volonterka Jospia Marenic