Gdje sam?

Radionice za osnaživanje mladih nezaposlenih osoba!

Ako si mlađi od 30 godina i nezaposlen, a želiš steći nova znanja i iskustva koja bi ti pomogla u izražavanju svoje kreativnosti, osnaživanju i borbi protiv nezaposlenosti javi se i sudjeluj u besplatnim kreativnim i poduzetničkim radionicama koje financira Agencija za mobilnost i projekte Europske unije. Organizator: neformalna skupina mladih KUP-Kreativnost u poduzetništvu.

RADIONICE:

1. UVODNA KREATIVNA RADIONICA:
Uvodna radionica u decoupage i salvetnu tehniku, rad s akrilnim bojama, crackle lakovima, dvokomponentnim lakovima za raspucavanje, porporina prahom i uljima za patinu. Vježbanje tehnika na materijalima kao što su glinene teglice za cvijeće i komadi drva. Te rad s bojama za staklo i porcelan, koje će se demonstrirati na običnim starim čašama i šalicama koje ćemo uz malo boje i truda pretvoriti u vaze za cvijeće, te na tanjurima.
(dva dana, 8 sati- 2h rada, pauza, 2h rada, pauza, 2h rada)

2. UREĐIVANJE STAROG NAMJEŠTAJA
Nakon naučenih tehnika na uvodnoj radionici te iste tehnike se primjenjuju na drvo. Uzet ćemo neki stari i ružan komad namještaja koji imamo doma ili smo pokupili s glomaznog odpada (npr. stolce, stolove, stoliće, ormariće…) i prvo ćemo ih dobro očistiti, kitom za drvo popraviti nesavršenosti, zatim šmirglati, pa farbati temeljnom bojom za drvo. Nakon sušenja temeljne boje nanijet ćemo drugu željenu boju, a nakon nje ukrasit ćemo predmet salvetnom ili decoupage tehnikom, i na kraju ga lakirati. Svaki komad namještaja će postati unikatan i drugačiji uporabni predmet.
(dva dana, 8 sati- 2h rada, pauza, 2h rada, pauza, 2h rada)

3. RADIONICA ŠIVANJA
U uvodnom dijelu radionice će se pokazati kako rukovati s iglom i koncem, te osnove rada na šivaćoj mašini. Prvi dio radionce će se učiti skrojiti i šivati jednostavne krojeve torbica, a u drugom djelu ćemo prekrajat stare odjevne predmete. a u trećem dijelu ćemo raditi krpene lutke od stare odjeće i ostatka tkanine. Pokazat će se primjeri radova napravljenih recikliranjem od starih odjevnih predmeta koji će posužiti kao inspiracija. Svatko će od kuće donijeti neke stare majice, hlače, suknje, košulje, posteljinu koje više ne nosi i na radionici će naučiti jednostavnim krojenjem i šivanjem preobraziti ih u nove predmete. Također ćemo se koristiti bojama za tekstil kojima ćemo ukrašavati i transformirati odjevne predmete. Glavna nit vodilja radionice je da se od starog može napraviti nešto novo i uporabno, a da za to nije potrebno puno novaca nego samo dobra ideja i volja.
(dva dana, 8 sati- 2h rada, pauza, 2h rada, pauza, 2h rada)

4. RADIONICA PODUZETNIŠTVA (elementi/teme radionice):
• Uvod
• Kako doći do dobre poslovne ideje?
• Istraživanje tržišta / Postoje li kupci za naš potencijalni proizvod ili uslugu?
• Financijska vidljivost naše ideje
• Kako se organizovati i implementirati “poslovnu” ideju sa postojećim kapacitetima?
• Evaluacija
• (dva dana, 8 sati- 2h rada, pauza, 2h rada, pauza, 2h rada)

5. RADIONICA OSNAŽIVANJA SUDIONIKA (elementi/teme radionice):
• Uvod
• Moje sposobnosti i potencijali
• Životopis EU format
• Motivacijsko pismo
• Razgovor za posao
• Mogućnosti u Europskoj Uniji i Vijeću Europe za osnaživanje mladih
• Evaluacija
(dva dana, 8 sati- 2h rada, pauza, 2h rada, pauza, 2h rada)

Što se očekuje od sudionika:
a. aktivna participacija na svih 5 radionica (ne prihvaćamo prijave samo za jednu radionicu nego za sve jer čine jednu osmišljenu cjelinu)
b. da donesu neke stare komade namještaja (npr. stolce) i rabljene komade odjeće koje će na radionici preobraziti (nije nužno)
c. poštovanje kulturne i druge raznolikosti sudionika

Broj sudionika: 22
Način prijave: osobne podatke (ime, prezime, datum rođenja i adresa) sms-om na mobitel ili na e-mail.

Kontakt e-mail: kreativnostupoduzetnistvu@gmail.com
Kontakt mobitel: 091/7694-124

Održavanje prve radionice 9. i 10. listopada u Studentskom centru, Savska 25 (MM CENTAR)