Gdje sam?

Proslava Međunarodnog dana mira!

Sutra, u petak 21.09.2018., VCZ obilježava Dan mira događajem pod nazivom "Taste, Sound nad Images of peace", odnosno "Okus, zvuk i slike mira".

VCZ vas poziva na poseban događaj "Taste, sound and images of peace" u Muzeju ratne fotografije u Zagrebu. Dođite i s nama, te našim divnim partnerom Udrugom Balkonom i Zborom Domaćigosti, uživajte u proslavi Međunarodnog dana mira (petak, 21. rujna)!

U sklopu projekta Service Civil International (SCI) 'Branching out: (re) connecting ideas', želja nam je promicati mir i podići svijest o nevoljama europskih izbjeglica i migranata. Upravo iz tog razloga naši partneri Balkon izlažu Colours Of A Journey - zbirku crteža malodobnih izbjeglica koji nam pričaju o njihovim putovanjima u Europu. Te nevjerojatne slike, glasnije od riječi, pričaju u ime najranjivijih. Strahote rata, raseljavanja i nemiri, u kontrastu s jednostavnim stilom crteža djece, čine izuzetno snažno iskustvo.

Osim toga, organizirali smo i besplatan koncert s našim prijateljima Domaćigosti, koji će pjevati uz izložbu. Oni koriste svoje pjesme kako bi osnažili imigrante i stvorili osjećaj pripadnosti otuđenima i izgubljenima.

Vjerujemo da kroz glazbu i slike možemo uroniti u iskustvo izbjeglica i doći do boljeg razumijevanja borbi pristunih u tom iskustvu.

Zato nam se pridružite u Muzeju za ratnu fotografiju ovog petka u 18.30h kako bismo zajedno uživali u miru!

Više o Facebook eventu ovdje.

Vidimo se tamo!