Gdje sam?

Pridružite nam se u obilježavanju Međunarodnog dana mira 2015.!

Svake godine, VCZ 21. rujna obilježava Međunarodni dan mira pa ni ova godina neće biti iznimka. Za tu prigodu, osmislili smo dvije radionice u kojima svi mogu sudjelovati i pri tom na pomoći u promociji ovog važnog dana. Jedna od njih bit će filmska radionica na temu mira, dok će se druga baviti temom nenasilne komunikacije.

FILMSKA RADIONICA „SNIMI FILM, UČINI NEŠTO ZA MIR!“ (19.-21. rujna)
Želite učiniti nešto za promociju i zagovaranje mira, a ujedno i gledati svoj filmski uradak na televizijskom platnu? Sudjelujte u radionici izrade i projekcijama filmova pod nazivom „Snimi film, učini nešto za mir!“ koji će se održati od 19.-21. rujna 2015.

Izrazite se kroz film i na svoj način promovirajte ideju mira i poštovanja. Pozovite svoje prijatelje i zajedno snimite film ili se udružite s drugim sudionicima radionice u nastojanju da napravite najbolji film na temu mira ikad. Maksimalna dužina filma može biti 7 minuta, dok način na koji ćete se izraziti ovisi u potpunosti o vama. Žanr nije zadan, tako da vaš kratak film može biti dokumentarni ili igrani.

Ako želite sudjelovati u radionici izrade filma, potrebno je popuniti ovaj OBRAZAC.

Svi filmski uratci bit će prikazani na Međunarodni dan mira u ponedjeljak, 21. rujna u prostorima Centra za mirovne studije (Selska cesta 112a, Zagreb). Najbolji kratki film objavit ćemo na Facebook stranici Volonterskog centra Zagreb. Više informacija o ovom volonterskom projektu dobit ćete putem maila nakon što ispunite prijavni obrazac. Ako ćete i nakon njega imati dodatna pitanja, slobodno nam se javite na outgoing@vcz.hr.


RADIONICA NENASILNE KOMUNIKACIJE

Mi svakodnevno (i neizbježno) komuniciramo s drugim osobama i bitno je da smo u tome dobri. Zanima vas kako izbjeći konflikte i kako efikasno komunicirati? Što čekate - obavezno se prijavite na interaktivnu radionicu o nenasilnoj komunikaciji!

Radionica će se održati na Međunarodni dan mira, u ponedjeljak 21. rujna u Centru za mirovne studije, Selska cesta 112a, s početkom u 17:00h, a trajat će sveukupno 4 sata (uključujući i pauzu za kavu). Ne brinite, nećete ostati gladni :)

Broj sudionika radionice je ograničen na 20 osoba te je potrebno potvrditi svoje sudjelovanje na e-mail outgoing@vcz.hr (ne zaboravite navesti sljedeće podatke: ime i prezime, broj telefona, informaciju o tome jeste li već sudjelovali na sličnoj radionici/predavanju).

Nakon radionice, prikazivat ćemo kratke filmove na temu mira koji će biti izrađeni u sklopu radionice „Snimi film, napravi nešto za mir!“.

Veselimo se zajedničkoj proslavi Međunarodnog dana mira!


O obilježavanju Međunarodnog dana mira

Od 2009. godine, VCZ 21. rujna obilježava Međunarodni dan mira. Raznim akcijama i kampanjama pokušavamo skrenuti pažnju javnosti na važnost djelovanja u zajednici, na važnost zajedništva, širenja ali i življenja mira i nenasilja u našem okruženju i u svijetu.