Gdje sam?

Predstavnici HMVC-a u posjetu Europskom parlamentu

Na poziv zastupnika u Europskom parlamentu Tonina Picule, predstavnice i predstavnici, volonterke i volonteri članica Hrvatske mreža volonterskih centara (među njima i predstavnice VCZ-a) u prosincu 2014. proveli su nekoliko dana u Strasbourgu.

Tamo su upoznati sa stavovima parlamentarca Picule ze poslušali koji nas to izazovi čekaju. Upoznati smo i s radom Europskog parlamenta te najvažnijim aktivnostima i izazovima koje stoje pred Europskim parlamentom odnosno Europskom komisijom te nazočili plenarnoj sjednici Parlamenta i svečanoj dodjeli Filmske nagrade Lux.

Također, ta dva dana iskoristili smo kako bismo se sastali i s predstavnicima alzaških udruga s kojima smo razmijenili iskustva u području međunarodnog volontiranja, Europske volonterske službe, s naglaskom na program Erasmus+, a s ciljem uspostavljanja međunarodne suradnje. Predstavili smo i infrastrukturu u području volonterstva koja postoji u Hrvatskoj te ih kratko upoznali s radom lokalnih i regionalnih volonterski centara kao i s radom i ciljevima Hrvatske mreže volonterskih centara.