Gdje sam?

Predstavljeni projekti VCZ-a iz programa Phare 2006.

Volonterski centar Zagreb na događanju u organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske predstavio dva projekta odobrena iz programa Phare 2006. - 'Volonterski servis - za solidarnost i zajedništvo' iz područja demokratizacija i ljudska prava te 'Volonterski centri u zajednicama' iz područja sudjelovanja mladih.

Ured za udruge Vlade RH u svojstvu Jedinice za provedbu projekata za sektor civilnoga društva, organizirao je predstavljanje projekata koji se financiraju iz programa Phare 2006, a pokrivaju područja demokratizacije i ljudskih prava, sudjelovanja mladih te zaštite okoliša i održivog razvoja.

Predstavljanje projekata održalo se 17. veljače 2009. u Zagrebu, EU Info Centar, Trg žrtava fašizma 6. Nakon uvodnih riječi g. Igora Vidačaka, predstojnika Ureda za udruge Vlade RH, gđe. MarijeTufekčić, ravnateljice Središnje agencije za financiranje i ugovaranje, g. Vincenta Degerta, šefa Delegacije Europske komisije u RH te gđe. Jadranka Kosor, potpredsjednice Vlade RH i ministrice branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti, predstavljeno je preko 30 projekata različitih udruga s područja cijele Hrvatske odobrenih u sklopu programa Phare 2006.

Volonterski centar Zagreb jedina je udruga u Hrvatskoj kojoj su odobrena čak dva projekta s dvaju različitih područja - 'Volonterski servis - za solidarnost i zajedništvo' iz područja demokratizacija i ljudska prava te 'Volonterski centri u zajednicama' iz područja sudjelovanja mladih.

Ova dva projekta Europska unija financira s ukupno 128.514,14 EUR, a tom je iznosu pridodana financijska podrška Ureda za udruge te u projektu 'Volonterski servis - za solidarnost i zajedništvo' i podrška Grada Zagreba.