Gdje sam?

Predstavljena Hrvatska mreža volonterskih centara

HMVC nastala je suradnjom Volonterskog centra Osijek, Volonterskog centra Udruge Smart iz Rijeke, Volonterskog centra Zagreb i Volonterskog centra Split udruge MI s namjerom da se na temelju dobrih praksi uspostave jedinstveni standardi rada na razvoju volonterstva na nacionalnoj razini, kao i da se povezivanjem resursa postigne snažniji utjecaj.

Predstavljanje Hrvatske mreže volonterskih centara održalo se u prostorijama Informacijskog centra Europske unije u Zagrebu, Trg žrtava fašizma 6, u četvrtak 18. prosinca 2008.

Hrvatska mreža volonterskih centara nastala je suradnjom organizacija iz četiri veća grada u Hrvatskoj: Volonterski centar Osijek, Volonterski centar Udruge za razvoj civilnog društva Smart iz Rijeke, Volonterski centar Zagreb i Volonterski centar Split udruge MI, s namjerom da se na temelju dobrih praksi uspostave jedinstveni standardi rada na razvoju volonterstva na nacionalnoj razini, kao i da se povezivanjem resursa postigne snažniji utjecaj.

Cilj mreže je stvaranje poticajnog okruženja za razvoj volonterstva utjecanjem na javne politike i pravno okruženje, promocijom, edukacijom, informiranjem i osiguranjem standarda kvalitete usluga.

Mreža je važan dio infrastrukture za razvoj civilnog društva, koja će putem svojih članica omogućiti bolje uključivanje i odgovornost građana i time ih osnažiti za demokratsko sudjelovanje. Gradovi, općine i cijelo društvo time stječu snagu za rješavanje brojnih pitanja.

Umrežavanje organizacija civilnog društva, u ovom slučaju Volonterskih centara, daje snagu za veću trajnost, jači utjecaj kao i za lakše sudjelovanje u euro-integracijskim procesima.

Više informacija o Mreži i tome kako joj se pridružiti pronađite na internet stranici www.hmvc.net!