Gdje sam?

Poziv na trening u Zadru - mobilnost radi učenja i digitalna demokracija

GONG poziva mlade osobe od 18-30 godina zainteresirane za teme digitalne demokracije, video aktivizma i mobilnosti mladih da im se pridruže na dvodnevnom treningu – boot campu.

U suradnji s organizacijom European Citizen Action Service (ECAS) iz Belgije te partnerima iz Europe (Belgije, Bugarske, Mađarske, Velike Britanije i Islanda) među kojima je i ESN (Erasmus Student Network), GONG provodi projekt o digitalnoj demokraciji i participaciji mladih u odlučivanju s fokusom na temu mobilnosti radi učenja. Projekt Digital Ecosystem for e-Participation Linking Youth (DEEP-Linking Youth) uključuje istraživanje i izradu platforme i digitalnih sadržaja za praćenje te poticanje rasprave o budućnosti studentske mobilnosti i Erasmus + programa.

Pozivamo mlade koje zanimaju teme mobilnosti radi učenja i digitalne participacije mladih u odlučivanju da se prijave za trening.

Trening će se održati 26. i 27. rujna 2016. u IMPACT centru, Put Stanova bb, Zadar i obuhvatiti teme vezane uz digitalnu demokraciju te će na primjeru teme mobilnosti radi učenja potaknuti utjecaj mladih na donošenje odluka.
Na samom treningu će biti snimljeno nekoliko kratkih video materijala kojim će sudionici prikazati prijedloge, pozitivna iskustva, očekivanja ili izazove vezane uz mobilnost radi učenja stoga posebno pozivamo na prijavu sudionike/ice zainteresirane za izradu video materijala.

Teme treninga:
- Digitalna demokracija i mladi – on line angažman mladih, video produkcija i digitalna pismenost
- Oblici građanske i političke participacije mladih
- Mobilnost mladih radi učenja i Erasmus+ program

Za sudjelovanje se možete prijaviti do 15. rujna 2016. slanjem ispunjene prijavnice na e-mail: martina@gong.hr

Prijavnicu možete preuzeti OVDJE.

Trening će se održati na engleskom jeziku (uz sažetke na hrvatskom jeziku i osiguran prijevod po potrebi). Zbog prostornih i financijskih ograničenja za sudjelovanje ćemo izabrati 40 prijavljenih osoba sukladno interesu izraženom u prijavnici te vodeći računa o zastupljenosti različitih skupina studenata. Završne informacija o treningu i detaljan program bit će vam dostavljeni u rujnu prije treninga.