Gdje sam?

Poziv na suradnju - međunarodni volonterski kampovi

Volonterski centar Zagreb (VCZ) POZIVA NA SURADNJU U ORGANIZACIJI MEĐUNARODNIH VOLONTERSKIH KAMPOVA - udruge, javne ustanove, tijela javne vlasti i druge neprofitne organizacije iz regije središnje i sjeverozapadne Hrvatske.

Međunarodni volonterski kampovi su oblik kratkoročnog volontiranja u zajednici u trajanju od deset dana do četiri tjedna u kojoj sudjeluje grupa od 5 do 20 volontera. Opći ciljevi međunarodnih volonterskih kampova su razbijanje predrasuda i stereotipa, unapređivanje tolerancije i razumijevanja među ljudima. Također, jedan od ciljeva je i stvaranje kontakata između sudionika iz inozemstva i lokalnog stanovništva, čime se doprinosi boljem razumijevanju naroda i kultura, prijateljstvu i miru. Svaki volonterski kamp ima i konkretan cilj ili zadatak koji se treba ispuniti za vrijeme njegova trajanja, primjerice uređenje škole prije nove školske godine, organiziranje aktivnosti za izbjeglice, rad s djecom i starijima, uređivanje okoliša i sl.
VCZ je do kraja 2011. organizirao 142 volonterskih kampova u 48 zajednica širom Hrvatske – od Vukovara na istoku do poluotoka Pelješca na jugu te u Slatini, Kuterevu, Zaboku, Supetru na Braču... i brojnim drugim manjim i većim mjestima između njih!

Do kraja 2011. u kratkotrajnim međunarodnim razmjenama je sudjelovalo ukupno 2802 volontera. Na kampovima u Hrvatskoj sudjelovalo je 1601 međunarodnih volonterki iz 20-ak zemalja svijeta, a na međunarodnim kampovima u inozemstvu 1201 volonterke iz Hrvatske.

Više o međunarodnim volonterskim kampovima u Hrvatskoj u proteklim godinama možete pročitati na stranicama:

Volonterskog centra zagreb

Portalu grada Kaštela

Općine Kumrovec

Općine Preko

Udruge Suncokret

Novog lista

Grada Kutine

Međunarodni volonterski kampovi su vrlo efikasan način da istovremeno doprinesete rješenju nekog problema u vašoj zajednici i potaknete vaše sugrađane na angažman i brigu o zajednici u kojoj živite.


Ukoliko ovaj koncept volontiranja smatrate zanimljivim, korisnim i vašem gradu ili općini potrebnim već ovog ljeta, pozivamo vas da nas kontaktirate putem telefona 01 301 3058 ili maila exchange@vcz.hr te popunite obrazac za iskaz interesa.


Za sva pitanja i nedoumice stojimo vam na raspolaganju. :)

Volonterski pozdrav,

VCZ tim