Gdje sam?

Poziv na sudjelovanje u manifestaciji „Hrvatska volontira!“

Pozivaju se organizatori volontiranja da se pridruže manifestaciji Hrvatska volontira! koja će se odvijati 21. rujna! Pridružiti se možete s aktivnostima u koje uključujete volontere, bilo da se radi o već postojećim, redovnim aktivnostima Vaše organizacije ili o nekim novim aktivnostima.

Hrvatska mreža volonterskih centara koju čine 4 regionalna volonterska centra (Volonterski centar Osijek, Udruga Mi-Volonterski centar Split, Udruga za razvoj civilnog društva SMART - Volonterski centar Rijeka i Volonterski centar Zagreb) drugu godinu za redom organizira manifestaciju Hrvatska volontira! pod sloganom Volontiraj - budi promjena.

Njome se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Manifestacija Hrvatska Volontira! održat će se 21. rujna 2012., a uključit će veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje. Prošlogodišnja kampanja održana pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske okupila je više od 2500 tisuće volontera i 122 organizacije iz cijele Hrvatske!

Kako bi se osiguralo što veće sudjelovanje građana, pozivamo Vas, da se pridružite akciji Hrvatska volontira! s aktivnostima u koje uključujete volontere, bilo da se radi o već postojećim, redovnim aktivnostima Vaše organizacije ili o nekim novim aktivnostima, a koje će se odvijati 21. rujna. 

Aktivnosti mogu obuhvatiti različita područja: direktni rad s korisnicima različitih socijalnih usluga, promociju i zaštitu ljudskih prava, kulturu, ekološke akcije, nenasilnu komunikaciju, uređenje vanjskog i unutarnjeg prostora itd. Cilj je promovirati volonterske programe u organizacijama kao i samo volonterstvo kao građansku vrlinu i naviku srca!

Molimo Vas da informacije o planiranoj aktivnosti za 21. rujan unesete u obrazac koji se nalazi u privitku i pošaljete do 7.rujna 2012. na adresu: zvs_info@vcz.hr.

Unesene informacije uvrstiti će se u objedinjeni popis koji će kao takav biti dostupan javnosti objavom kroz medije na nacionalnoj i loklanoj razini od strane Hrvatske mreže volonterskih centara.
Ukoliko ćete prilikom planiranja aktivnosti prepoznati potrebu za podrškom i pomoći oko pronalaska volontera, stojimo Vam na raspolaganju.

Vaš VCZ