Gdje sam?

Poziv na sudjelovanje na umjetničkoj radionica kurzivnog pisanja

Dragi volonteri,

Muzej suvremene umjetnosti poziva znatiželjne i znanja željne osobe umjetničkih sklonosti i interesa da se priključe sudjelovanju u umjetničkoj radionici lijepog i kurzivnog pisanja koja će se održati u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu u sklopu izložbenog projekta Kristine Leko, uvažene hrvatske i međunarodne umjetnice te predavačice na Universität der Künste u Berlinu.

U središtu angažiranog umjetničkog rada Kristine Leko nalaze se društvena interakcija i edukacija. Svoje umjetničke projekte ona ostvaruje u zajednicama, u suradnji sa socijalno ugroženim skupinama (doseljenici, mala seoska gospodarstva, starije osobe, nezaposleni) nastojeći tako svojim radom osvijestiti javnost i doprinijeti pozitivnim društvenim promjenama.

Radionica će svim sudionicima umjetničkih sklonosti i senzibiliteta omogućiti usvajanje zaboravljenih vještina i znanja kurzivnog pisma na zidnim i većim površinama. Umjetnica će održavati individualnu poduku i rad u malim grupama u sklopu kojih će podučiti sudionike pravilnom držanju i balansu tijela potrebnima pri ispisivanju teksta na velikim površinama.

Radionica je besplatna, a odvijat će se u srpnju s početkom u ponedjeljak 25.7.2016. i trajat će pet ili šest dana. Svi polaznici radionice svojim sudjelovanjem aktivno participiraju u stvaranju jedne cjeline izložbenog projekta te će njihov rad biti dijelom same izložbe Kako živi narod – izvještaj o pasivnosti koja će se otvoriti u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu u rujnu 2016. godine.

Više o projektu pronađite OVDJE.

Održavanje radionice: 25. 7. 2016. – 29. ili 30. 7. 2016.

Prijave na radionicu na: Ana.Bedenko@msu.hr; 01 6052 748