Gdje sam?

Podržimo zajedno akciju naših učenika u borbi za očuvanje klime i okoliša!

Hrvatska učenička inicijativa ovog petka, 20. rujna, organizira prosvjed u sklopu svjetskog tjedna prosvjeda za klimu (Global Climate Strike). 
Okupljanje će biti u 18.00 sati na Europskom trgu u Zagrebu.

Pravi je trenutak da klimatski prosvjedi učenika postanu opći prosvjedi!

Učenici su učinili ogromnu stvar - pokrenuli su prosvjede, doveli temu klimatske krize na naslovnice, a sad je red na nama da ih podržimo na svaki mogući način. Za to su potrebni ne samo mladi već i umirovljenici, radnici, nastavnici, roditelji i svi ostali članovi društva kojima je stalo do očuvanja okoliša i budućnosti bez katastrofalnih klimatskih promjena.

Pokret mladih za klimu prije godinu dana pokrenula je mlada Greta Thurnberg. Od tada je taj pokret dostigao globalne razmjere, ali nažalost šume i dalje bivaju uništene, životinje gube svoje staništa, a mi se gušimo u vlastitome smeću koje proizvodimo kao da sutra ne postoji.

Pozivamo vas stoga da se uključite! Motivirajte i svoje prijatelje, kolege, obitelj i poznanike da dođu na prosvjed, proširite vijest i poziv na vašim društvenim mrežama.

Prihvatite ovaj prosvjed kao priliku da pokažemo učenicima kako i koliko nam je stalo do njihove sveobuhvatne budućnosti, ne samo akademske.

Vidimo se u petak! :)