Gdje sam?

Podržimo akciju kolektivne sadnje „Zasadi drvo, ne budi panj“

Građanska inicijativa „Dani kolektivne sadnje drveća“ pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena. Kolektivna sadnja planirana je zadnji vikend u listopadu, i to 25., 26. i 27. listopada 2019.

Inicijativu je krajem kolovoza pokrenula Varaždinka Mateja Angelina Kramar, potaknuta ekološkom katastrofom izazvanom velikim požarima Amazonske prašume te požarima u Sibiru. Cilj građanske inicijative je potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da samostalno ili u suradnji sa svojim lokalnim jedinicama samouprave u tri dana diljem Hrvatske na privatnim i javnim površinama zasade što više stabala kako bi doprinijeli ozelenjivanju svojih životnih sredina i time istaknuli važnosti i brojne dobrobiti drveća i zelenila, osobito u urbaniziranim sredinama. Inicijativi se do sada preko Facebook stranice priključilo više od 21.000 ljudi. Radi lakše organizacije osnovane su županijske i lokalne koordinacije i potpisani sporazumi o suradnji s mnoštvom gradova i općina.

Svi zainteresirani iz Zagreba mogu se u subotu, 26. listopada priključiti sadnji mladica na stazi prema Kraljičinom zdencu. Informacije i prijave OVDJE.