Gdje sam?

Počele aktivnosti u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana volontera

VCZ je već počeo s aktivnostima povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera. U utorak, 1. prosinca provedene su dvije - akcija sortiranja donacija za izbjeglice te predavanje o volontiranju za srednjoškolce

AKCIJA SORTIRANJA DONACIJA ZA IZBJEGLICE:
U subotu, 28. studenog i utorak, 1. prosinca, Volonterski centar Zagreb uspješno je proveo akciju sortiranja donacija za izbjeglice. Oko 50 volontera i djelatnika VCZ-a radili su na organizaciji skladišta građanske inicijative Are You Serious? kako bi im pomogli da što efikasnije i bolje odgovore na potrebe izbjeglica na terenu. Osim djelatnika VCZ-a, akciji su se pridružili učenici IX. gimnazije te volonteri registrirani u bazu volontera na VCZ portalu.

PREDAVANJE O VOLONTIRANJU ZA SREDNJOŠKOLCE:
U utorak, 1. prosinca, VCZ je održao predavanje za oko 60 učenika Medicinske škole Bjelovar kojemu je cilj potaknuti učenike na izgradnju svoje zajednice kroz volontiranje. U sklopu predavanja, učenici i djelatnici Škola za medicinske sestre Mlinarska i Vrapče koji marljivo djeluju u svojim zajednicama kroz aktivnosti svojih volonterskih klubova podijelili su svoja iskustva s učenicima iz Bjelovara.