Gdje sam?

Okrugli stol «Besplatno školovanje studenata u Republici Hrvatskoj – realnost ili fikcija?»

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na sudjelovanje na okruglom stolu «Besplatno školovanje studenata u Republici Hrvatskoj – realnost ili fikcija?» koji će se održati 15. srpnja 2009. godine u trajanju od 17:00 do 19:30 sati u organizaciji Europskog doma Zagreb.

Temeljni cilj okruglog stola jest potaknuti javnu raspravu o mogućnostima uvođenja sustava školovanja koje je besplatno za studente, raspraviti nejasnoće glede toga koja je institucija nadležna za rješavanje ovog pitanja, može li se ono riješiti te na koji način.

Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci održano je više prosvjeda studenata zbog činjenice da im nije omogućeno besplatno školovanje. Prosvjedi, nažalost, nisu rezultirali konkretnim rješenjem niti je pitanje mogućnosti uvođenja školovanja koje je besplatno za studente raspravljeno na zadovoljavajući način. Budući da zainteresirana i stručna javnost nema dovoljno informacija o ovom pitanju, kao niti mogućnost uključivanja u ovaj proces, odlučili smo organizirati ovaj okrugli stol kako bismo građanima, a posebice sadašnjim i budućim studentima omogućili dobivanje kvalitetnih, potpunih i točnih informacija o ovom važnom pitanju.

Na okruglom stolu izlagat će:

Na okruglom stolu sudjelovat će predstavnici tijela državne vlasti, medija, jedinica lokalne i područne samouprave, organizacija civilnoga društva, studenti i građani koji će sudjelovati u raspravi moderiranim od strane domaćih stručnjaka.

Okrugli stol održava se u sklopu projekta «Srijedom u Europi» kojeg financijski podupire Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske u RH.

Ljubazno Vas molimo da se odazovete našem pozivu te aktivno sudjelujete u našem zajedničkom radu. Ujedno Vas molimo da potvrdite svoje sudjelovanje na e-mail adresu lana.djurcevic@europe.hr, broj telefona 01 4813 414 ili broj telefaksa 01 4813 956. Napominjemo da broj sudionika/ca Vaše organizacije nije ograničen.

Srdačan pozdrav,

Mislav Stipić,
Europski dom Zagreb