Gdje sam?

Održana tribina u Murskom Središću

Na poziv gradske knjižnice najsjevernijeg grada Republike Hrvatske VCZ je u četvrtak 11. prosinca 2008. održao tribinu o volonterstvu u Murskom Središću.

Tribina je bila namijenjena predstavnicima udruga i javnih ustanova koje djeluju na području Međimurske županije kao i svim volonterkama i volonterima, kako potencijalnim tako i onima s više ispunjenih stranica u volonterskim knjižicama.

Tribinu je vodila Leona Jug iz Gradske knjižnice i čitaonice Mursko Središće, dok je Ivana Kordić iz Volonterskog centra Zagreb govorila je o Zakonu o volonterstvu i općenito volontiranju u Hrvatskoj. Bilo je riječi o temeljnim načelima volontiranja, uvjetima volontiranja, pravima i dužnostima volontera te organizatora volontiranja, Etičkom kodeksu volontera i Državnoj nagradi za volontiranje. Na kraju je kroz malo statistike prikazana slika volonterstva u Republici Hrvatskoj.

U tribinu su se uključili i predstavnici udruga i javnih ustanova koji su komentirati trenutnu situaciju u Međimurskoj županiji i predstavili mogućnosti volontiranja u svojim organizacijama. Leona je potom mladim sudionicima tribine predstavila različita mjesta u Murskom Središću i Čakovcu kojima je potrebna njihova volonterska pomoć.

Tribina se savršeno uklopila u našu kampanju 'Mjesec darivanja i volontiranja' te proširila njezin doseg i izvan područja grada Zagreba.