Gdje sam?

Održana edukacija o menadžmentu volontera

 Volonterski centar Zagreb u studenom je održao edukaciju o menadžmentu volontera za organizacije civilnog društva u sklopu projekta „Volontiranje – prilika za nove kompetencije“ financiranog sredstvima Europske unije.

Ciljevi edukacije bili su sljedeći:
• Predstaviti važnost volonterstva za inkluziju osoba s invaliditetom kroz volontiranje te doprinos uključivanja volontera u rad neprofitnih organizacija
• Upoznati sudionike sa zakonodavnim okvirom vezanim za volonterstvo u RH
• Osigurati da se sudionici izobrazbe elementarno upoznaju s ciklusom menadžmenta volontera i svim njegovim elementima
Edukacija je trajala tri dana te je na njoj sudjelovalo 14 polaznika iz ukupno 10 organizacija civilnog društva. Nakon aktivnosti edukacije, u projektu slijedi spajanje potencijalnih volontera i organizatora volontiranja te početak volontiranja na raznim aktivnostima neprofitnih organizacija koje su se uključile u projekt.

„Volontiranje – prilika za nove kompetencije“ projekt je kojeg provodi Volonterski centar Osijek u partnerstvu s Udrugom za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke, Volonterskim centrom Zagreb, Udrugom MI iz Splita i Autonomnim centrom ACT iz Čakovca s ciljem pružanja podrške socijalnoj inkluziji i povećanja zapošljivosti osoba s invaliditetom koristeći potencijal volonterstva kao priliku za profesionalni i osobni razvoj.