Gdje sam?

Održana edukacija „Biti volonter“ i partnerski sastanak u sklopu ESF projekta

VCZ je 19. studenog 2015. godine održao poludnevnu edukaciju pod nazivom „Biti volonter“ u sklopu projekta „Solidarnost i kvaliteta u pružanju socijalnih usluga“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda. U sklopu istog projekta 23.11. održan je i sastanak partnera zbog daljnjeg tijeka projekta.

Edukacija „Biti volonter“ sudionicima je pružila uvod u volonterski svijet kao i pregled zakonske regulative u ovom području, s naglaskom na volontiranje u području socijalnih usluga. Tijekom četverosatne edukacije sudionici su upoznati s teorijskim dijelom vezanim uz volontiranje, no bavili su se i praktičnim radom kroz nekoliko vježbi koje su im približile svijet volonterstva i volontera.

23. studenog održan je sastanak partnera na projektu, a sudjelovali su predstavnici Udruge “MI” – Split, Volonterskog centra Osijek, Udruge SMART, Udruge UOSIKAŽU i Udruga „PREVENCIJA“. Na sastanku je bilo riječi o dosad provedenim aktivnostima i postignutim rezultatima u projektu kao i o nadolazećim aktivnostima pred sam kraj projekta.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a provode ga: Udruga “MI” – Split (nositelj) i partneri Volonterski centar Zagreb, Volonterski centar Osijek, Udruga za razvoj civilnog društva SMART, UOSIKAŽU Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije i Udruga za prevenciju socijalno patološkog ponašanja mladih „PREVENCIJA“.

Projekt direktno djeluje na razvoj kapaciteta organizacija civilnog društva u pružanju socijalnih usluga na području cijele Hrvatske u smislu unaprjeđenja organiziranog uključivanja volontera u rad organizacije.