Gdje sam?

Održan sastanak u sklopu projekta „Solidarnost i kvaliteta u pružanju socijalnih usluga“

U srijedu, 29. srpnja 2015. godine održan je sastanak na kojem su sudjelovali predstavnici udruge UOSIKAŽU te Volonterskog centra Zagreb. Sastanak se održao u prostorijama udruge UOSIKAŽU u Karlovcu.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a provode ga: Udruga “MI” – Split (nositelj) i partneri Volonterski centar Zagreb, Volonterski centar Osijek, Udruga za razvoj civilnog društva SMART, UOSIKAŽU Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije i Udruga za prevenciju socijalno patološkog ponašanja mladih „PREVENCIJA“.

Projekt direktno djeluje na razvoj kapaciteta organizacija civilnog društva u pružanju socijalnih usluga na području cijele Hrvatske u smislu unaprjeđenja organiziranog uključivanja volontera u rad organizacije kroz aktivnosti edukacije, razvoja temeljnog sustava kvalitete za volonterske programe, mentorske podršku i savjetovanje OCD-a prema sustavu kvalitete za volonterske programe te kroz aktivnost promocije razvoja volonterskih programa i volontiranja u pružanju socijalnih usluga.

Sastanak se održao u sklopu aktivnosti potpore provedbi pilot programa, a Volonterski centar Zagreb pri tome prati udrugu UOSIKAŽU u razvoju njihovog volonterskog programa.