Gdje sam?

Održan ciklus edukacija namijenjenih osobama s invaliditetom

Volonterski centar Zagreb kroz listopad i studeni održao je osmodnevni ciklus edukacija namijenjenih osobama s invaliditetom u sklopu projekta „Volontiranje – prilika za nove kompetencije“ financiranog sredstvima Europske unije.

Cilj edukacija jest unaprijediti spoznaje, znanja i vještine o civilnom društvu sudionika, aktivnom sudjelovanju i temeljnim načelima upravljanja neprofitnim organizacijama s ciljem jačanja kompetencija važnih za neprofitni menadžment i aktivno sudjelovanje na tržištu rada i drugim društvenim procesima. Provedena su ukupno tri modula edukacije:

1. Modul I - Civilno društvo, volonterstvo i građansko sudjelovanje
2. Modul II - Neprofitni menadžment
3. Modul III - Osnove socijalnog poduzetništva
Dosad je održano osam dana edukacije, a tijekom prosinca održat će se još jedan dan s temom ljudskih resursa i komunikacije.

„Volontiranje – prilika za nove kompetencije“ projekt je kojeg provodi Volonterski centar Osijek u partnerstvu s Udrugom za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke, Volonterskim centrom Zagreb, Udrugom MI iz Splita i Autonomnim centrom ACT iz Čakovca s ciljem pružanja podrške socijalnoj inkluziji i povećanja zapošljivosti osoba s invaliditetom koristeći potencijal volonterstva kao priliku za profesionalni i osobni razvoj.