Gdje sam?

Obljetnica potpisivanja povelje o volontiranju zaposlenika

Prije točno godinu dana, 7.5.2019., održana je treća Konferencija o volontiranju zaposlenika i sajam volontiranja „Na valovima volonterstva“. Centralno mjesto u programu bilo je rezervirano za Povelju o volontiranju zaposlenika koju su potpisala čak 23 poslodavca, razne privatne i javne tvrtke te javne institucije.

U svibnju 2019. Volonterski centar Zagreb organizirao je treću Konferenciju o volontiranju zaposlenika. Događanje se pokazalo kao odličan spoj civilnog, javnog i privatnog sektora i okupilo sudionike iz raznovrsnih organizacija; njih više od 70 iz tvrtki, više od 40 iz javnih institucija te gotovo 80 iz raznih udruga.

Centralno mjesto u programu bilo je rezervirano za Povelju o volontiranju zaposlenika koju su potpisala čak 23 poslodavca, razne privatne i javne tvrtke te javne institucije. Ponosni smo na činjenicu da je inicijativa kojom se potiče sustavni pristup i aktivnije promicanje volontiranja prva takve vrste u Europi, a pokrenuli su je VCZ, HCRV i Mreža za razvoj korporativnog volontiranja. Povelja  se odnosi na sve privatne i javne organizacije, a namjera je potaknuti uvođenje sustavnijeg pristupa volontiranju  kroz definiranje pravila volontiranja, stvaranje pogodnog okruženja za volontiranje te usvajanje standarda volontiranja.

Podsjetimo, Povelju su 7.5.2019. potpisali: 8 Sigma, A1 Hrvatska, Addiko Bank, ANO, Anparo, dm-drogerie markt, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Erste&Steiermärkische Bank, GlobalLogic, GRAWE Hrvatska, Hrvatska Lutrija, Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM), Hrvatski Telekom, INA - Industrija nafte, Jadranski naftovod (JANAF), Kaufland Hrvatska,  L'Oréal Adria, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, OTP banka, Philip Morris Zagreb, PricewaterhouseCoopers, Privredna banka Zagreb, Vertiv Croatia.

Pozivamo i potičemo sve one koji još nisu da započnu s volontiranjem u svojim tvrtkama i organizacijama. VCZ stoji na raspolaganju svima kojima je potrebna pomoć s pokretanjem!

Zaposlenici navedenih tvrtki i organizacija u proteklih godinu dana započeli su ili nastavili svoje volonterske priče, a mi prenosimo jednu od njih. Pročitajte divni osvrt tvrtke GlobalLogic i sve akcije koje su odradili u samo godinu dana!

#zajednojelakše