Gdje sam?

Objavi akciju svog volonterskog kluba i podijeli ju sa svima!

Hrvatska mreža volonterskih centara osmislila je i izradila Internet alat pomoću kojeg će mladi volonteri moći sami kreirati sadržaje za portal Volontiram.info.

Na stranicu www.volontiram.info ugrađena je aplikacija namjenjena školarcima volonterima putem koje će moći sami objavljivati vijesti o aktivnostima koje su osmislili i izveli u sklopu svojih volonterskih klubova.

Na taj način moći će utjecati na druge i potaknuti ih da im se pridruže
u mijenjanju svoje okoline na bolje.

Postupak objave volonterske novosti je stvarno jednostavan.

Ako ste ti i tvoji prijatelji iz volonterskog kluba uredili park, razveselili bolesnu djecu sa sitnim iznenađenjima ili provodili vrijeme s psima u azilu te želiš podijeliti vijest o tome sa svima nama, potrebno je napraviti sljedeće:

1. posjeti stranicu VOLONTIRAM.INFO

2. klikni na gumb UNOS VOLONTERSKE AKCIJE

3. ako već nisi, ulogiraj se putem Facebooka

4. ispuni online formu za objavljivanje članka koja se će se pojaviti u zasebnom prozoru.

Uz naslov i tekst članka koji želiš podijeliti sa svima, moći ćeš staviti i jednu fotografiju. Obavezno navedi iz kojeg si grada i škole jer će se tada tvoja novost prikazati na interaktivnoj karti!

5. kada si završio/la s unosom teksta i slike, pritisni gumb „objavi volontersku akciju“ i pričekaj da ju administrator stranice odobri (možda će proći i jedan cijeli dan da članak bude online).

Kada se i to dogodi, tvoja priča osvanut će na stranici kao najnovija vijest
u kategoriji „volonterske akcije“, a link na nju bit će podijeljen i na
Facebook stranici „Frendove ekipiraj i volontiraj“ gdje skupa s prijateljima
možeš komentirati vaš post ili ga samo podijeliti na svom zidu.

Akcija koja svaki mjesec osvoji najviše lajkova na Facebook stranici „Frendove ekipiraj i volontiraj“ dobit će ulaznice za utakmice KHL MEDVEŠČAKA ZAGREB.

Nisi član/ica volonterskog kluba?
Čak i ako nisi član/ica volonterskog kluba, možeš objaviti volontersku akciju koju ste ti i tvoji prijatelji osmislili i proveli! Razmisli možeš li u svojoj školi, dječjem ili učeničkom domu pronaći saveznike uz čiju bi pomoć mogao/mogla pokrenuti volonterski klub i tako približiti volontiranje ostalim vršnjacima!

Podijeli svoja iskustva sa svojim prijateljima i poznanicima i zarazi ih volontiranjem :)