Gdje sam?

Novinarska nagrada Europske godine volontiranja

Kako bi podigla svijest o važnosti volontiranja i dala doprinos 2011. Europskoj godini volontiranja, Delegacija EU-a raspisala je natječaj za „Novinarsku nagradu Europske godine volontiranja“.

Natječaj je otvoren do 31. listopada 2011. godine.

Novinari, mediji i nevladine udruge se pozivaju da pošalju objavljene novinarske radove vezane za 2011. Europsku godinu volontiranja te za volonterske aktivnosti i inicijative. 

Prijave se primaju u dvije kategorije:

- najbolje pisano izvještavanje o volontiranju (kategorija uključuje članke, intervjue, kolumne i sl. objavljene radove u tiskanim i online medijima) te

- najbolje izvještavanje o volontiranju u audio-vizualnim medijima (kategorija može uključivati intervjue, dokumentarce, panel diskusije, reportaže ili kratke priče objavljene na televiziji ili radiju odnosno online medijima).

Nagradu će u prosincu 2011. u povodu Međunarodnog dana volontera (5. prosinca) dodijeliti šef Delegacije Europske unije u Hrvatskoj i predstavnici partnerskih institucija na svečanosti dodjele Državnih nagrada za volontiranje.

Nagrada uključuje i pokrivanje troškova produkcije medijskog izvješća o Europskoj godini volontiranja i volontiranju općenito u EU-u poput puta u Belgiju ili drugu zemlju članicu EU-a, te smještaj i najam potrebne tehničke opreme.

Delegacija će pobjednicima pružiti potporu u organizaciji puta i dogovaranju relevantnih intervjua i sastanaka s dužnosnicima EU-a ili zemalja članica.


Više o natječaju možete pronaći ovdje.

Nagrada se provodi u suradnji sa Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Hrvatskom mrežom volonterskih centara.