Gdje sam?

Making it matter - poziv za testiranje alata za mjerenje utjecaja volontiranja na socijalnu inkluziju

U proteklih godinu dana, Volonterski centar Osijek aktivno se bavio izradom alata za mjerenje utjecaja volontiranja na socijalnu inkluziju, uzimajući u obzir komentare stručnjaka i povratne informacije sudionika projekta u partnerskim zemljama.
 

Alat je namijenjen organizacijama koje u svoj rad uključuju volontere kako bi pokazao utjecaj koji volontiranje može imati na različite kategorije mladih volontera u nepovoljnom položaju te istovremeno podržavajući volontere u prepoznavanju njihovih osobnih postignuća.


Alat omogućuje procjenu utjecaja volontiranja na volontere – You matter, kao i procjenu utjecaja na organizatore volontiranja – Making it matter. Alat je jednostavan za uporabu, provodi se u nekoliko koraka, a izrađen je kroz partnerski projekt financiran sredstvima Erasmus+, čiji je nositelj Volonterski centar Osijek, a u partnerstvu se provodi s organizacijama iz Belgije, Danske, Irske, Njemačke i Slovenije.

Ovdje pronađite alat za testiranje s uputama i objašnjenjima. Pozivamo vas da testirate alat sa svojim kolegama i volonterima te nam povratno pošaljete svoje povratne informacije (obrazac se nalazi u dokumentu) do petka, 11. rujna 2020. godine. Vaše povratne informacije bit će zabilježene u finalnoj verziji priručnika o mjerenju utjecaja volontiranja na socijalnu inkluziju, kao i primjeri koje s nama podijelite.

Hvala!