Gdje sam?

KREATIVNA RADIONICA IZRADE BOŽIĆNIH UKRASA U SLATINI

Učenici Volonterskog kluba i ostali učenici škole aktivno su sudjelovali u humanitarnoj prodaji izrađenih ukrasa a sav prihod od prodaje namijenjen je UNICEF-ovom programu Škole za Afriku.

Brojni su učenici Industrijsko-obrtničke škole u Slatini, u protekla dva tjedna sudjelovali u kreativnim radionicama izrade božićnih ukrasa u školskoj knjižnici. Ukupno je održano 8 kreativnih radionica na kojima su sudjelovali članovi Volonterskog kluba IOŠ Slatina, učenici 1. razreda frizera i automehaničara, 2. razred prodavača i 2. i 3. razreda kuhara sa svojim nastavnicama Tanjom Nikšić i Ivanom Lukač Vuković i knjižničarkom Svjetlanom Dupan. Učenici su izrađivali adventske vijence od šiblja koje su potom ukrašavali, božićne vijence za ulazna vrata, božićne stolne aranžmane i kuglice za božićnu jelku od konca i tehnikom dekupaž, ukrase za jelku i anđele od gipsa, zdjele od balona i još mnogo toga.
U utorak 4.12.2019. god. od 9,00 do 12,00 h radionica je bila otvorena za javnost i građani su imali mogućnost sudjelovati i kreativno se izraziti. Sjajno smo se zabavili ukrašavajući školsku knjižnicu božićnim ruhom, a sve to uz popularne božićne pjesme i hitove domaće estrade i Christmas songs by Frank Sinatra.
Učenici Volonterskog kluba i ostali učenici škole aktivno su sudjelovali u humanitarnoj prodaji izrađenih ukrasa a sav prihod od prodaje namijenjen je UNICEF-ovom programu Škole za Afriku. Materijal za radionice većim dijelom financiran je iz sredstava projekta „Školska volonterska zajednica – snaga za održivi razvoj“ u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje s Volonterskim centrom Zagreb kao nositeljem projekta, a u kojemu je naša škola jedan od partnera.
Ovim lijepim fotografijama Volonterski klub IOŠ Slatina i voditeljica kluba, školska knjižničarka Svjetlana Dupan žele vam sretan Božić i Novu godinu!

Tekst napisala: Svjetlana Dupan, prof. i knjižničar mentor