Gdje sam?

KORPORATIVNO VOLONTIRANJE - SURADNJA ZA RAZVOJ ZAJEDNICE

Druga hrvatska Konferencija o korporativnom volontiranju i prateći Sajam volontiranja održati će se u utorak 24. travnja 2018. godine u Hotelu Academia u Zagrebu.

PRIJAVE ZA TVRTKE:PRIJAVE ZA TVRTKE:ltatima prošlogodišnje konferencije Volonterski Centar Zagreb, zajedno s Gradom Zagrebom, Mrežom za razvoj korporativnog volontiranja i Hrvatskim centrom za razvoj volonterstva i ove godine organizira Konferenciju i sajam kako bi što veći broj tvrtki upoznali s konceptom korporativnog volontiranja i potaknuli ih na njegovo uvođenje kao dijela društveno odgovornog poslovanja.

Ovogodišnja konferencija održava se pod naslovom Korporativno volontiranje – suradnja za razvoj zajednice, a bavit će se temama internih komunikacija koje podupiru volontiranje u tvrtkama i volontiranja temeljenog na stručnim vještinama.

Program konferencije donosi zanimljiv pregled postojećih iskustava u hrvatskim tvrtkama, predstavljanja modela internih sustava koji podržavaju volontiranje zaposlenika, primjere uspješnih suradnji te brojne zanimljive goste i poznate osobe koji će podijeliti svoja iskustva volontiranja.

Uz konferencijski dio bit će organiziran i sajam volontiranja koji je namijenjen povezivanju tvrtki s organizatorima volontiranja te će tijekom cijelog dana biti prilike i za razmjenu 'volonterskih projekata' u koje se može uključiti poslovni sektor i bit će predstavljene volonterske akcije povodom nacionalne manifestacije Hrvatska volontira 2018 koja će se održati od 21. do 26. svibnja 2018. na području cijele zemlje.

Očekujemo dolazak brojnih predstavnika poslovnog sektora, brojne predstavnike organizatora volontiranja iz civilnog i javnog sektora te razne predstavnike medija.

PRIJAVE ZA TVRTKE:
Više informacija i prijave na Konferenciju i Sajam volontiranja na stranici http://korporativnovolontiranje.vcz.hr/

Prva hrvatska konferencija o korporativnom volontiranju pod naslovom Korporativno volontiranje - Društveno odgovorno poslovanje koje izgrađuje i povezuje tvrtku, zaposlenike i zajednicu održana 27.04.2017. u Zagrebu okupila je 192 sudionika (od toga 129 sudionika iz 62 nevladine organizacije, te 58 sudionika iz 38 tvrtki). Na konferenciji je sudjelovalo 13 predavača kroz razne rasprave, prezentacije i okrugle stolove.

Nacionalnu manifestaciju Hrvatska volontira, Hrvatski centar za razvoj volonterstva i Volonterski centar Zagreb tradicionalno organiziraju već osmu godinu za redom, a njome se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Hrvatska volontira 2017. okupila je 156 organizatora volontiranja koji su u 55 gradova proveli 269 volonterskih aktivnosti kako bi svojim doprinosom potakli izgradnju sretnije i bolje zajednice. Ukupno 4.059 volontera poklonilo je 15.505 volonterskih sati svojim zajednicama.