Gdje sam?

Korporativno volontiranje - najava za dinamičnu jesen!

Povodom početka nove jesenske sezone volonterskih projekata i aktivnosti te mnoštva novih volonterskih akcija koje ćemo organizirati sa tvrtkama i neprofitnim organizacijama te javnim ustanovama, podsjećamo Vas na prvu hrvatsku konferenciju o korporativnom volontiranju koja se održala 27. travnja 2017. godine.

Na Konferenciji i sajmu volontiranja pod nazivom „Korporativno volontiranje - društveno odgovorno poslovanje koje izgrađuje i povezuje tvrtku, zaposlenike i zajednicu“ okupili smo preko 190 sudionika iz profitnog, neprofitnog i javnog sektora te je cilj bio upoznati što veći broj tvrtki iz cijele Hrvatske s konceptom korporativnog volontiranja i potaknuti ih na njegovo uvođenje te na izgradnju zajednice.

Kao preporuke za razvoj korporativnog volontiranja sudionici su istaknuli sljedeće:

- uvesti korporativno volontiranje kao uobičajenu praksu;
- dokumentirati i promovirati primjere dobre prakse (posebice putem reklamnih kampanja kojima se mogu komunicirati dobrobiti i utjecaj korporativnog volontiranja na zajednicu);
- nastaviti s umrežavanjem tvrtki i poticanjem aktivnosti kroz Mrežu za razvoj korporativnog volontiranja;
- različitim metodama motivirati zaposlenike na volontiranje (npr. VIP-ov primjer „volonterske kave“ gdje kolege jedni s drugima razmjenjuju svoja volonterska iskustva i potiču se međusobno na volontiranje);
- kontinuirano pronalaziti nove izazove i prilike za uključivanje tvrtki u zajednicu.
- volontiranjem svi postajemo bolji ljudi i kroz volontiranje se razbijaju barijere i predrasude
- UN partnerstvo i suradnja – global impact goals

Pregled situacije u Hrvatskoj kao i zaključke s konferencije za razvoj korporativnog volontiranja možete preuzeti u privitku, a za dodatna pitanja možete se obratiti VCZ timu na mail volontiranje.zaposlenika@vcz.hr.