Gdje sam?

Izmjene i dopune Zakona o volonterstvu

Molimo Vas da pogledate prijedloge koje ćemo ispred Hrvatske mreže volonterskih centara poslati na Ministarstvo do četvrtka te da nas podržite na način da ispred svoje organizacije pošaljete isti tekst na kontakte navedene na kraju dokumenta.

Dragi organizatori volontiranja,


prije no što odete na predstojeće blagdane, imamo za vas jednu obavijest i zamolbu koja je bitna za sve uključene u volontiranje.
Vjerujemo da ste upoznati s činjenicom da je u tijeku proces izmjena i dopuna Zakona o volonterstvu. Ministarstvo socijalne politike i mladih, objavilo je na svojim internetskim stranicama poziv za komentiranje Prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o volonterstvu te dalo kao krajnji rok za komentare ČETVRTAK 20. prosinca 2012.
Volonterski centar Zagreb predložio je kroz javnu raspravu i rad u radnoj skupini veći broj rješenja i prijedloga usmjerenih na rasterećivanje i olakšavanje rada organizatora volontiranja. Velik dio prijedloga prihvaćen je od strane Ministarstva i ostalih članova radne skupine, no, nažalost, neki od ključnih prijedloga nisu.


Uz to, iako je kao rok za donošenje izmjena i dopuna ovog Zakona u Nacionalnoj strategiji stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnog društva postavljen prosinac 2013. Ministarstvo je, prema našem mišljenju nepotrebno, ubrzalo ovaj proces i time onemogućilo sadržajniju raspravu.
Stoga vas molimo da pogledate prijedloge koje ćemo ispred Hrvatske mreže volonterskih centara poslati na Ministarstvo do četvrtka te da nas podržite na način da ispred svoje organizacije pošaljete isti tekst na kontakte navedene na kraju dokumenta. Isto tako, molimo vas da tekst nadopunite podacima vezanim uz vašu organizaciju, kao i komentarima i prijedlozima koji proizlaze iz vašeg vlastitog iskustva.
Vjerujemo da Ministarstvo neće zanemariti ove primjedbe ukoliko stignu iz velikog broja različitih organizacija. Stoga nam je svaki poslani komentar od iznimne važnosti!


Tekst prijedloga preuzmite ovdje. Za sva pojašnjenja, slobodno namse javite putem telefona 01/ 3013 058 ili maila ivanak@vcz.hr.
Lijepi pozdrav svima!


Vaš VCZ