Gdje sam?

Istraživanje o kriznom volontiranju i solidarnosti

Pozivamo vas da ispunite upitnike o kriznom volontiranju i solidarnosti. Ispunjavanjem upitnika pomoći ćete našim suradnicima da obuhvate veći broj ispitanika i dobiju što relevantnije rezultate.

Upitnik o kriznom volontiranju nalazi se ovdje. Istraživanje se provodi u sklopu projekta "Volonteri kao snaga solidarnosti u vrijeme krize". Specifični projektni cilj je ispitati stavove o volontiranju općenito i za vrijeme krizne situacije te promovirati volonterstvo kao snagu solidarnosti i demokracije u Europi. Nositelj je Udruga "MI" - Split, a partneri su Hrvatski centar za razvoj volonterstva, Europski volonterski centar - CEV (Belgija), Volonterski centar Milano, organizacija Srbija u pokretu i zaklada Common thing (Poljska).

 

Upitnik „Što je solidarnost? Postoji li u današnjem društvu?“ pronađite ovdje. Za ispunjavanje će vam trebati 15-20 minuta, a anketi je moguće pristupiti do 22.5. u ponoć. Ideja je propitati što ljudima u Hrvatskoj i regiji predstavlja solidarnost (kako bi je definirali), s kime bi i kada solidarizirali, koje su potrebe koje prepoznaju u svojoj zajednici i koje prijedloge imaju za rješavanje istih. Upitnik je nastao u suradnji LAG-a SAVA i CMS-a, a u sklopu obrazovnog programa Mirovni studiji.