Gdje sam?

Informacije za nezaposlene - SVENS

Unutar projekta Volonterski centri – spona između volonterstva i zapošljivosti mladih skupina mladih nezaposlenih osoba provela je istraživanje i objedinjavanje informacija o samozapošljavanju, volontiranju, dodatnim edukacijama, natječajima i stručnom osposobljavanju za rad.

Projekt Volonterski centri – spona između volonterstva i zapošljivosti mladih provodio se od svibnja 2011 do travnja 2012. u sklopu komponente IPA – Mladi na tržištu rada. Projektom se promoviralo uključivanje nezaposlenih mladih u volonterske aktivnosti u neprofitnom sektoru, lokalnoj/regionalnoj samoupravi gdje su nezaposleni mladi kroz volontiranje imali mogućnost stjecanja i unaprijeđenja različitih kompetencija, znanja, vještina i stavova koje mogu doprinijeti njihovom povećanju zapošljivosti na tržištu rada.
Nositelj projekta je bila Udruga za razvoj civilnog društva SMART, a partneri: Volonterski centar Osijek, Volonterski centar Zagreb, Udruga MI i Grad Rijeka.

PROJEKT SVENS

Skupina od 9 mladih nezaposlenih osoba koja je željela dati primjer kako aktivno pridonijeti rješavanju problema nezaposlenosti mladih osoba u dobi od 19 do 29 godina, nakon edukacije o pripremi i provedbi projekata, krenula je u kreiranje projekta SVENS.


U sklopu projekta, SVENS tim je na temelju provedene on-line ankete definirao glavni problem s kojim se mlade osobe susreću prilikom traženja posla, a to je netransparentnost i neobjedinjenost informacija na jednom mjestu.

U cilju povećanja informiranost mladih nezaposlenih osoba od 18 do 29 godina o samozapošljavanju, volontiranju, dodatnim edukacijama, natječajima i stručnom osposobljavanju za rad, izrađeni su leci na kojima su objedinjene informacije o internet portalima na kojima se mogu pronaći spomenute informacije.

Leci su podijeljeni na Info danu i po različitim mjestima u Gradu Zagrebu, a stavljene su i na internetsku stranicu VCZ-a kako bi bile dostupnije.

Upitnik o korisnosti prikupljenih informacija u lecima, možete ispuniti: ovdje.

Pregled prikupljenih informacija SVENS

1. Samozapošljavanje

Što je to SAMOZAPOŠLJAVANJE, postoji li, ako postoji kako i na koji način se ostvaruje? KAKO započeti sa samozapošljavanjem? Gdje se može EDUCIRATI? Gdje dobiti INFORMACIJE? Otkuda prikupiti SREDSTVA? Kako pokrenuti VLASTITI POSAO?

Pregledaj:

2. Volontiranje

Volonter svojom uključenošću u volonterske aktivnosti, osim što doprinosi općem dobru slobodnom voljom i u duhu solidarnosti, raste i razvija se u znanjima i vještinama, jača svoje kompetencije te širi mrežu kontakata.

Pregledaj:

3. Edukacije

Zanimaju vas informacije o besplatnim edukacijama za nezaposlene, programima i radionicama, stipendijama, mogućnostima mobilnosti, potporama, praksama te projektima i temama koje se odnose na mlade nezaposlene osobe?

Pregledaj:

4. Natječaji

Pregledaj:

Hrvatski zavod za zapošljavanje
Moj posao
Posao.hr
Bika
Tportal – Posao.hr
Njuškalo
Oglasnik
MojPrviPosao
Životopis
Natječaj za zananstvene pozicije unutar EU
Natječaji u državnoj službi

5. Stručno osposobljavanje

Stručno osposobljavanje nije volontiranje!