Gdje sam?

Info susret na Trešnjevci

U četvrtak 26. 03. 2009. u IX. gimnaziji, Dobojska 12, VCZ održava prvi Info susret u lokalnoj zajednici Trešnjevka na koji pozivamo sve zainteresirane za uključivanje u volontersku akciju ''Dan trešnjevačkih klinaca''.

Info susret počet će u 19.30 sati, a njegova glavna tema bit će volonterska akcija za djecu socijalno ugroženih obitelji s Trešnjevke koju organiziramo 3. i 4. travnja 2009. Pozivamo sve građane, a osobito Trešnjevčane, da nam pomognu u prikupljanju paketa za djecu, organizaciji kreativnih radionica, obnovi Centra za kulturu Trešnjevka i klupa u parku Stara Trešnjevka.

Ovom ćemo vam prilikom objasniti kako trešnjevačkim klincima koji trebaju vašu pomoć možete uljepšati jednu travanjsku subotu. Ispričat ćemo vam nešto i o Volonterkom centru Zagreb, našim programima lokalnog i međunarodnog volontiranja te različitim načinima na koje volontiranje možete pretvoriti u dio svoje svakodnevice.

Info susret jedan je od 5 događanja takve vrste koje će Volonterski centar Zagreb organizirati kroz 2009. godinu u sklopu projekta „Volonterski servis – solidarnost i zajedništvo“, kojemu je cilj povećanje solidarnosti i zajedništva u gradu Zagrebu putem širenja vrijednosti volontiranja.

Projekt je financiran od strane Europske komisije i Grada Zagreba, Ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje. Potonji Ured ujedno nam je i partner u provedbi dijela aktivnosti u sklopu navedenog projekta kao i Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet.

Dođite da se upoznamo i nađemo zajednički način da u jednom danu napravimo razliku!