Gdje sam?

Hrvatska volontira 2017. – Volonterski doručak na Zrinjevcu!

Od 22.- 27. svibnja traje manifestacija koja će i ove godine okupiti brojne pojedince i organizacije, a sve u cilju promocije i razvoja volonterstva u Hrvatskoj

U sklopu manifestacije Hrvatska volontira, pozivamo Vas na događanje – VOLONTERSKI DORUČAK, koje će se održati na Zrinjevcu u četvrtak 25. svibnja s početkom u 10.30 sati. Na ovom će događanju organizatori manifestacije na jednom mjestu okupiti volontere pojedince, volontere iz korporativnog svijeta kao i domaćine volonterskih akcija te će svi zajedno poslati poruku da volonteri nisu samo pomagači, već su i pokretači i nositelji pozitivnih promjena.

Hrvatska mreža volonterskih centara ove godine organizira manifestaciju u sinergiji s Danima otvorenih vrata udruga (u organizaciji Vladinog Ureda za udruge) te Festivalom Gledaj (u)druge, a s ciljem poticanja što većeg broja građana, organizacija i institucija iz cijele Hrvatske na volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima. Hrvatska volontira održat će se od 22. do 27. svibnja u 55 hrvatskih gradova.

Ovogodišnja kampanja koja prati manifestaciju odvija se pod sloganom Volontiraj! – biraj zajednicu u kakvoj želiš živjeti, a podržale su je i mnoge osobe iz javnog života poput: Daniele Trbović, Domagoja Novokmeta, Mislava Čavajde, Ivone Maričić, Anite Schmidt i Davora Špišića.

U manifestaciju će se uključiti veliki broj volontera pojedinaca, ali i volontera iz korporativnog svijeta, a popis više od 300 volonterskih aktivnosti mogu se pronaći na sljedećoj poveznici. Građani su preko naših web stranica i društvenih mreža pozvani pronaći aktivnost koja ih inspirira, da se zavolontiraju i da na taj način daju svoj osobni doprinos volonterstvu u Hrvatskoj.

Volontiranje je pravo svakog pojedinca da svojim angažmanom sudjeluje u stvaranju zajednice u kakvoj želi živjeti. Dobro je za tebe, dobro je za druge. Zavolontiraj se!