Gdje sam?

„Hrvatska volontira!“ 2014. - volontirajte i vi!

Hrvatska mreža volonterskih centara već četvrtu godinu za redom organizira manifestaciju Hrvatska volontira! - priključite nam se od 19. do 24. svibnja 2014. Prijavite nam svoje volonterske aktivnosti, pronađite preko nas volontere i obojite Hrvatsku volonterskim bojama!

Manifestacija Hrvatska Volontira! ove će se godine održati od 19. do 24. svibnja 2014., a uključit će veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje. Prošlogodišnja kampanja, održana pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, okupila je 2.154 volontera koji su kroz 184 volonterske akcije na području cijele Hrvatske društvu poklonili ukupno 9.250 sati.

Ove Vas godine ponovno pozivamo da volontirate s nama – bilo da se radi o već postojećim, redovnim aktivnostima Vaše organizacije ili o nekim novim aktivnostima, pridružite se manifestaciji Hrvatska volontira! u tjednu od 19. do 24. svibnja 2014. Kako svjedoče prošlogodišnje aktivnosti, samo mašta postavlja granice onome što možete napraviti. U 2013. volontiralo se u domovima i bolnicama, podrškom osobama s invaliditetom i slijepim osobama, kroz čišćenje podmorja, ornitoloških rezervata, izletišta i sanjkališta, pripremu komposišta, prikupljanjem drva za ogrijev siromašnima, izradom i prodajom palačinki u humanitarne svrhe... U njihovoj ih različitosti povezuje isti cilj – promovirati volonterske programe različitih organizacijama, vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca!

Ove godine naglasak kampanje stavljamo na volontiranje mladih te vas pozivamo da u svoje aktivnosti posebno uključite mlade ljude, o čijim vrijednostima, pogledima i stavu ovisi izgled našeg budućeg društva. U slanju ovogodišnje poruke podržat će nas i donatori projekta ''Pokreni sebe, promijeni svijet'' financiranog putem programa IPA 2010 - Pomoć u tranziciji i izgradnja institucija Europske unije te Grada Zagreba i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Molimo Vas da informacije o aktivnosti koju planirate provesti unesete u obrazac koji se nalazi u privitku i pošaljete do 07. svibnja 2014. na adresu zvs_info@vcz.hr. Unesene informacije uvrstiti će se u objedinjeni popis koji će kao takav biti dostupan javnosti objavom kroz medije na nacionalnoj i lokalnoj razini od strane Hrvatske mreže volonterskih centara. Ukoliko ćete prilikom planiranja aktivnosti prepoznati potrebu za podrškom i pomoći oko pronalaska volontera, stojimo Vam na raspolaganju.

Radujemo se što imamo priliku zajednički graditi zajednicu koja može i želi više! Prepoznajemo da vođeni vrijednostima kao što su uzajamnost, povjerenje, pripadnost i osnaživanje, volontiranjem doprinosimo općem dobru slobodnom voljom i zadovoljavamo ljudsku potrebu za sudjelovanjem u društvu!

„Hrvatska volontira!“ – volontirajte i vi!

Za dodatne informacije i podršku stojima Vam na raspolaganju na sljedećim kontaktima: 01/3013 058, 098/373 615, zvs_info@vcz.hr.

Srdačan pozdrav,

Ispred Hrvatske mreže volonterskih centara


Volonterski centar Zagreb
Jela Prgić Znika

Obrazac za prijavu volonterskih aktivnosti možete preuzeti ovdje.


Više informacija pronađite ovdje: