Gdje sam?

Hrvatska volontira! 2013.

Hrvatska mreža volonterskih centara (HMVC) 21. rujna 2013., treću godinu zaredom, organizira kampanju Hrvatska volontira! i poručuje "svatko može biti superheroj!

HMVC čine Volonterski centar Osijek, Udruga Mi - Volonterski centar Split, Udruga za razvoj civilnog društva SMART - Volonterski centar Rijeka  Volonterski centar Zagreb i Autonomni centar ACT - Volonterski ureda Međimurja.

Kampanjom se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni. Ove godine kampanjom poručujemo da u ulozi volontera svatko može biti superheroj, jer čak mali doprinos kojeg nije teško dati volontera može učiniti herojem u zajednici i za onoga kome pomaže.

Kampanja Hrvatska Volontira! održat će se 21. rujna 2013., a uključit će veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje. U prošlogodišnjim kampanjama održano je 296 volonterskih akcija na području cijele Hrvatske. Uz Zagreb, Rijeku, Split i Osijek volontiralo se i u Vukovaru, Đakovu, Kutini, Čakovcu, Sisku, Petrinji te Umagu, Puli, Senju, Makarskoj i brojnim drugim gradovima. Ukupno je sudjelovalo 4172 volontera koji su dali 14820 volonterskih sati u vrlo raznolikim aktivnostima – od rada u pučkim kuhinjama, s beskućnicima do pletenja ribarskih mreža, pružanja frizerskih usluga te osnovnoškolaca koji su ispisivali poruke mira.

Pozivamo sve organizatore volontiranja i građane da se pridruže kampanji Hrvatska volontira! i zajedno s nama kao VOLONTERI -  SUPERHEROJI GRADE MIRNIJI I LJEPŠI SVIJET :-)


Za dodatne informacije na raspolaganju: Ivana Pavelić Šprajc, 01 3013 058, 098 373 672, zvs@vcz.hr.