Gdje sam?

Hrvatska volontira! 2012.

Hrvatska mreža volonterskih centara po drugi put organizira kampanju "Hrvatska Volontira!" koja će se održati tijekom 21.rujna.  Pozivamo Vas da se uključite u završnu proslavu koja će se održati s početkom u 17:00, Dom za starije i nemoćne osobe Trešnjevka, Drenovačka 30, Zagreb.

Kampanjom „Hrvatska volontira!“ želi se ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.


Pod sloganom „Volontiraj, budi promjena!“ 21. rujna 2012. na Međunarodni dan mira veliki broj pojedinaca, udruga, institucija i tvrtki kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirat će volontiranje (uređenje javnih površina, uređenje javnih ustanova - domovi, škole, vrtići i udruga koje skrbe o osjetljivim članovima društva te razne druge socijalne i ekološke aktivnosti).

Podsjetimo, tijekom prošlogodišnje kampanje održane su 142 volonterske akcije na području cijele Hrvatske, organizirane od strane 122 udruge i ustanove. Ukupno je sudjelovalo 2007 volontera koji su kroz različite volonterske aktivnosti doprinijeli svojim zajednicama ukupno uloživši 5862 volonterskih sati.

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović i ove je godine dao punu podršku aktivnostima Hrvatske mreže volonterskih centara u nastojanjima da nacionalnom kampanjom „Hrvatska volontira!“ potakne još više građana, udruga, institucija i tvrtki na drugačiji odnos prema općem dobru i javnom interesu koji treba biti iznad interesa pojedinca.


Kampanja se simbolično održava na Međunarodni dan mira. Mir je vrijednost koja za Hrvatsku ima posebno značenje i u čiju su promociju i zagovaranje uključeni brojni volonteri.

Volonterski centar Zagreb, poziva Vas da se uključite u Završnu proslavu kampanje „Hrvatska volontira!“ i proslavu Međunarodnog dana mira koja će se održati s početkom u 17:00, Dom za starije i nemoćne osobe Trešnjevka, Drenovačka 30, Zagreb.

Detaljni pregled organiziranih aktivnosti u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci, ali i u drugim gradovima u Hrvatskoj moguć je ovdje.