Gdje sam?

Hrabri telefon poziva na edukaciju za volontiranje na programu "Pomoć pri učenju"

Dragi studenti i drage studentice psihologije, pedagogije, socijalnog rada, Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta i Učiteljskog fakulteta:
Hrabri telefon vas poziva na edukaciju za volontiranje na programu Dječja kuće Borovje – pomoć pri učenju.

Riječ je veseloj kućici u kvartu u kojoj se već dugi niz godina provodi ovaj individualni oblik rada s djetetom koji se zasniva na razvijanju i unapređenju vještina učenja, razvijanju različitih pristupa učenju, radu na djetetovoj motivaciji i koncentraciji, s naglaskom na razvoju samopouzdanja i gradnji odnosa djeteta i volontera, a zahtijeva vašu dobru volju, strpljenje, malo kreativnosti, želju za rad s djecom i pomaganjem te vaše slobodno vrijeme!

Pronalazite li se u opisu, pozivamo vas da nam pošaljete svoje aplikacije i prijavite se na e-mail bozena@hrabritelefon.hr do 13.3. (petak). Po primitku prijave kontaktirat ćemo vas za termin individualnog razgovora.

Edukacija za program održat će se 21.3. (subota) u Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba i 28.3. (subota) u Dječjoj kući Borovje, a tijekom nje upoznat ćete se s osnovnim načelima individualnog rada s djetetom, različitim obiteljskim pozadinama koji utječu na djetetovo ponašanje i doživljavanje te različitim kreativnim načinima rada s djecom.

Nakon edukacije volonter počinje raditi s jednim djetetom s kojim se nalazi jednom tjedno u trajanju od 60 minuta u prostoru Dječje kuće Borovje, uz mjesečnu supervizijsku podršku i dodatna educiranja koje Udruga organizira. Doedukacije se organiziraju u skladu s potrebama i interesima volontera, a cilj im je, kao i supervizijama, omogućiti profesionalni napredak volontera te prevenirati sindrom sagorijevanja.

Više informacija o edukaciji i Udruzi možete pogledati na web stranici Hrabrog telefona ili njihovoj Facebook stranici.