Gdje sam?

Grupe podrške La Verna

Udruga za palijativnu skrb La Verna pokrenula je grupu podrške oboljelima i članovima obitelji palijativnih bolesnika, te grupu podrške osobama u žalovanju

Dragi svi,
još jednom vam želimo sretnu i blagoslovljenu ovu okruglu 2020. godinu iz udruge La Verna! Počinjemo je s radošću što vas možemo obavijestiti: 


1. Grupa podrške oboljelima i članovima obitelji palijativnih bolesnika počinje ovog četvrtka, 9.1. 2020. u 17h u udruzi La Verna, Jurišićeva 1, 5. kat. Prilika je to za razgovor i proradu najčešćih teškoća i nedoumica kad je riječ o teškoj dijagnozi i prognozi, kako razgovarati s bližnjima o tome, kako skrbiti, koje su poteškoće i kako ih nadići, kako planirati skrb, kako se nositi s teškoćama bolesti i nadolazećim gubitkom, što i kako poduzeti i kako izdržati kada stvari ne idu po planu, kako pomoći ranjivim članovima unutar vlastite obitelji, itd.


2. Grupa podrške osobama u žalovanju počinje u ponedjeljak 13.1.2020. u 17h. Službe podrške u žalovanju uobičajen su dio palijativne skrbi. Želimo potaknuti ljude i pomoći im da obrate pažnju na svoj proces žalovanja kao i na žalovanje njihovih bližnjih, te im pružiti priliku da prorađuju svoj gubitak i tugu i uhvate se u koštac s onim što ih muči u vezi sa smrću bliske osobe kako bi se lakše vratili iz tuge, samoće, izolacije i isključenosti u svakodnevni životni i društveni ritam.
Obje grupe djeluju u sklopu našeg Savjetovališta unutar kojega je i Služba za podršku u žalovanju. Savjetovalište je otvoreno svaki radni dan od 8-16h gdje se može obratiti i potražiti stručnu pomoć individualno ili u grupi.
Individualni termin kao i više informacija o grupnoj podršci može se dobiti na 099/312-7749 i na palijativa.laverna@gmail.com.